avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... speta in cazul art 205 si art 206 din Codul Penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

speta in cazul art 205 si art 206 din Codul Penal

In aceasta speta sunt implicate mai multe persoane: X care este proprietarul unui apartament, Y care este fostul chirias al aceluiasi aprtament, Z care este persoana care a locuit impreuna cu Y in acel apartament. De specificat este faptul ca X a cerut chirie de la ambii participanti iar in urma acestui lucru proprietara a facut decat cu Y un contract de comodat. In urma unei dispute, Y impreuna cu Z hotarasc sa plece din apartament ramanand cu o restanta la intretinere. In urma discutiilor proprietara impreuna cu fostii chiriasi se pun de acord ca acestia din urma sa plateasca restanta. In final Y isi plateste partea sa de datorie ....ramanand Z sa-i plateasca proprietarei restul de restanta. Proprietara in acest timp a retinut abuziv niste bunuri ale lu Z pana la plata restantelor. Z ii mentioneaza proprietarei ca momentan nu dispune de banii respectivi si atunci cand va avea banii o sa-i restiuie datoria(mentionez ca proprietara nu are nici un document prin care sa demonstreze ca Z a locuit acolo). In acest timp proprietara impreuna cu tatal si mama sa vitrega se duc impreuna la mama lui Z (care se afla la servici=loc public)si acolo mama vitrega a proprietarei incepe sa tipe si sa o ameninte verbal pe mama lui Z ....facand tot felul de acuzatii si relatand colegelor de serviciu detalii intime ale vietii mamei lui Z.,chiar vorbind si despre viata lui Z in lipsa acestuia. Sper ca nu v-am plictisit prea tare....V-as ruga sa-mi raspundeti cum se poate rezolva aceasta speta, deoarece un prieten are nevoie de ajutorul meu ,iar eu pot afla solutia de la dumneavoastra!!! Va multumesc pentru timpul acordat......si va multumesc anticipat pentru raspuns!! O zi placuta!
Cel mai recent răspuns: Nik , utilizator 20:26, 26 Februarie 2006
"proprietara a facut decat cu Y un contract de comodat"
Plecand de la aceasta afirmatie Z nu ii datoreaza nimic lui X, pt. faptul ca a ajuns la metode de intimidare asta se cheama "tiganeala", scuze pt. expresie, unde scrie ca Z a locuit la aceea adresa?
In ceea ce privesc scandalul si povestirile despre mama lui Z la locul de munca al acesteia, mama lui Z poate sa faca o plangere la politie, dar cu siguranta nu isi doreste sa devina clienta unei sectii de politie pentru o astfel de speta! cu toate ca nu merita acest lucru mai ales ca nu mama a locuit acolo ci Z.
Multumesc frumos pentru promptitudine!!! Este adevarat ca acest lucru este o "tiganeala" dar nu trebuie aplicata legea in acest caz....adica art 205 spune destul de clar ca "insulta reprezinta atingerea adusa onoarei ori reputatiei unei persoane prin cuvinte,prin gesturi sau orice alte mijloace ori prin expunerea la batjocura" si tocmai pentru penibilul situatiei care s-a produs in acel moment (pt victima) nu ar fii corect ca proprietara sa plateasca pentru ce a facut? Tin sa mentionez ca la ora 9....acum 25 minute Z a achitat datoria fata de proprietara! Totusi datoria morala in cazul lui Z l-a determinat sa-i restituie proprietarei restanta desi putea sa nu-i plateasca nimic deoarece nu au existat dovezi!!! In Romania legile sunt date pentru a fii respectate nu? Chiar in art 22 din Constitutia Romaniei se mentioneaza ca : "Dreptul la viata, precum si dreptul la integritatea fizica si psihica ale persoanelor sunt garantate" Iar daca exista legi de ce sa nu le aplicam mai ales cand se savarseste o infractiune!!! Si inca o intrebare as mai avea: Care sunt pasii pentru a respecta procedurile in cazul in care mama lui Z doreste sa depuna plangere?Si cate zile pot trece de la incident pana la scrierea plangerii?Va multumesc pentru raspuns! Si domnul Z (prietenul meu) va multumeste enorm!! O zi placuta!
Motivatia ta este frumoasa... mai ramane sa formulezi plangere directa pe care s-o depui in termen de 2 luni la instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nereguli in chirie. poate fi persoana x penalizata? Andra0496 Andra0496 De cateva luni stau in chirie cu inca doua persoane, X si Y. X, care sustine ca este tot chiriasa, e sora cu proprietara. Cand am venit, am crezut ca X este ... (vezi toată discuția)
Va rog frumos,un raspuns! soriyn soriyn Am si eu o mica,mare problema si in acelasi timp nelamurire: Cam ce s-a intamplat... o sa incerc o mica speta: X(samsar de masini),avand o masina( peugeot) ... (vezi toată discuția)
Inselatoaria perfecta mariusbt1 mariusbt1 Acest articol l-am postat la rugamintile unui prieten de al meu. x - prietenul meu y- fratele vitreg al prietenului meu Parintii lui x s-au despartit, el ... (vezi toată discuția)