avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselatoaria perfecta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselatoaria perfecta

Acest articol l-am postat la rugamintile unui prieten de al meu.
x - prietenul meu
y- fratele vitreg al prietenului meu

Parintii lui x s-au despartit, el a ramas cu mama lui, aceasta recasatorindu-se cu alt barbat care la randul lui mai avea un baiat (y). Toti au locuit impreuna.
Acum ceva timp, y a facut urmatorul lucru: a furat toate actele mamei lui x si a facut imprumuturi de la niste camatari renumiti din oras, girand casa si un pamant, care erau pe numele mamei lui x, dupa care a disparut din tara.
S-au trezit cu camatarii la usa, iar acestia erau fermi convinsi ca nu a fost nicio inselatorie, ca ei i-au inmanat personal banii mamei lui x. (de unde cred ca y a colaborat cu o persoana care semana foarte mult cu mama lui x).

Ce se poate intampla mai departe?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:22, 28 Februarie 2013
A fost întocmit vreun înscris care să ateste veridicitatea celor afirmate de cămătari? Dacă da, a cui semnătură este pe înscris? Dacă este semnătura lui y , care nu era proprietar , actul trebuie să fie nul, pentru că nicio persoană nu poate dispune de bunurile aflate în proprietatea altei persoane, dacă nu are această împuternicire din partea proprietarului. Trebuie demonstrat acest fapt, iar dacă familia este ameninţată de cămătari se impune depunerea urgentă a unei plângeri penale.
Cu siguranta nu exista "inselatorie perfecta", asa cum nu exista "crima perfecta".
Faceti plangere la politia de sector.
De intamplat?! Se poate intampla orice!

:luck:
Doar daca s-au folosit acte false putea face asa ceva.
Mama lui nu poate fi obligata de camatari conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselatorie perfecta? Ovidiu Andrei Ovidiu Andrei Acest articol l-am postat la rugamintile unui prieten de al meu. x - prietenul meu y- fratele vitreg al prietenului meu Parintii lui x s-au despartit, el ... (vezi toată discuția)
Anulare t.p. facut gresit. Imparatul Imparatul Deci, pe T.P. de teren de 25 hectare, sunt trecuti la proprietari, mostenitorii x si y. y este mama mea, care in prezent este decedata. x este fratele vitreg ... (vezi toată discuția)
Speta in cazul art 205 si art 206 din codul penal anamaria85 anamaria85 In aceasta speta sunt implicate mai multe persoane: X care este proprietarul unui apartament, Y care este fostul chirias al aceluiasi aprtament, Z care este ... (vezi toată discuția)