Deci, pe T.P. de teren de 25 hectare, sunt trecuti la proprietari, mostenitorii x si y.
y este mama mea, care in prezent este decedata. x este fratele vitreg al mamei mele, care este si el decedat.
x si y sunt frati de pe mama dar nu au tata comun..
Deci X si Y au tati diferiti si aceeasi mama.
Bunica mea, care a nascut-o pe mama, si care il avea pe X dinainte, nu s-a casatorit niciodata cu bunicul meu. Din relatia lor sa nascut mama mea, Y.
Bunicul meu, avea 25 hectare pamant in proprietate.
Fara ca eu sa stiu, mama mea, Y, a facut impreuna cu fratele ei baiatul bunicii mele, X, cerere la legea 18 si au fost trecuti amandoi, ca proprietari pe terenul bunicului meu.
Bunicul meu, nu a fost niciodata casatori cu bunica mea, care il avea pe X cu altcineva si nici nu l-a adoptat cu vreun efect.
E ca si cum, s-a bagat si el pe T.P. la pamantul care era de la bunicul meu. Bunicul nefiind casatorit legal cu bunica mea, si au nascut-o pe fiica lor(mama mea din afara casatoriei), avea teren si nu avea de ce sa-i revina lui X, pentru ca fata de bunicul meu, nu avea calitate nici de fiu vitreg. Era doar baiatul concubinei lui, care era Bunica mea buna.
Cum pot scapa de X din T.P., deoarece nu are nici un drept la aceasta?
Anulare partiala T.P. si sa-l scoata de pe el?
Sau exista alta cale? Intreb, deoarece legal am intrebat si am primit doar pareri diferite.
Nulitate absoluta partiala a titlului de proprietate, in baza art. III lit. a din legea 169/1997. Actiunea este imprescrpitibila (poate fi introdusa oricand), la judecatoria in a carei raza de competenta se afla localitatea unde este situat terenul, actiunea fiind scutita de taxa de timbru. Solicitati radierea lui X din TP ca fiind persoana inscrisa acolo fara drept.