avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Va rog frumos,un raspuns!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Va rog frumos,un raspuns!

Am si eu o mica,mare problema si in acelasi timp nelamurire:
Cam ce s-a intamplat... o sa incerc o mica speta:

X(samsar de masini),avand o masina( peugeot) de la Y,o da lui Z
In toata treaba asta se face o chitanta de mana,care arata astfel:

chitanta
incheiata azi 23 dec. 2007

Intre X - vanzator,avand masina de la Y si Z - cumparator.
Cumparatorul, Z , legitimat cu C.I. seria ( ) , Nr. ( ) , se obliga sa achite suma de ____ lei RON pana
pe data de 15 ianuarie 2008 vanzatorului X si sa intocmeasca documentele de vanzare - cumparare
intre Y - proprietarul masinii si cumparatorul masinii - Z
Masina fiind in perfecta stare de functionare. Masina - vazut,placut.

Vanzator Cumparator

Martori:
1. din partea vanzatorului
2. din partea cumparatorului

Plus semnaturile de rigoare la vanzator,cumparator... si martori. (Atat) Nimic mai mult.

Problema se pune in felul urmator, Z nu a dat banii lui X la termenul stabilit. (Fara rea vointa.)
X ameninta ca il da in judecata pe Z... sub acuzatie de Furt si Inselaciune :doh: :cry:
Ce se poate intampla?
Se pot aduce aceste acuzari asupra lui Z?
Sau toata scena se incadreaza la codul de proceduta civila? :blink:

Merci mult!

Ce se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: truevio , utilizator 20:55, 18 Martie 2008
Cam greu sa-mi dau seama, odata ce nu am toate actele in fata... Masina unde e, la cine?
X nu putea vinde masina, odata ce nu era a lui. Asta e clar. X - vanzator, vanzator de ce? De chitante? Ca spune clar ca Y e proprietarul...
Daca e sa ne batem in plangeri la politie si Y poate face plangere impotriva lui X, ca i-a vadut bunul...
X nu a semnat acea chitanta?
Cu actele ce-ati mai vorbit?
As trimite o notificare, dar depinde, ca X se pare ca nu era in masura sa incheie nici macar o promisiune de cumparare, iar mie asta imi pare a fi acel act...
X in acea chitanta de mana este trecut ca fiind vanzatorul masinii iar Z ca fiind cumparatorul. In actele(cartea)masinii este trecut proprietar Y. X(avand-o de la Y,a cumaparat-0 de la acesta(de la Y)... mentionez ca X este samsar de masini) X a revandut-o lui Z fara act normal de vanzare - cumparare... ci doar singurul act care s-a facut,este acea chitanta de mana.
Masina este acum la Z cu tot cu acte... complete ale masinii!
Chitanta de mana de mai sus ,a fost facuta intre X - vanzator si Z - cumparator.
Acum,la termenul stabilit,Z nu a dat banii lui X.
X ameninta ca il da in judecata pe Z,pentru ca nu i-a dat banii,conform cu chitanta... si spune ca il baga la FURT si INSELECIUNE!

Acea chitanta este singurul si unicul act facut intre cei doi X si Z si este intocmai cu cea de mai sus,numai ca sunt scoase numele respectivilor!

Te rog mult,un raspuns! Merci mult!!!
Z vrea sa mai ia masina? Sa mai plateasca pretul?
Z doreste sa pastreze masina.
ce se poate intampla daca Z in situatia de fata nu`i da banii lui X
ce poate face X lui Z in situatia respectiva,se incadreaza intr-adevar la furt si inselaciune cum ameninta X ca il da in judecata?
sau totusi ce se poate intampla?il da in judecata...si?care`i sentinta?totusi ce`i poate face X lui Z si cum?
astept un raspuns
ms frumos!!!
Ii ia o gramajoara frumusica de bani pe langa pretul masinii, atata tot. Se poate incerca si o inselaciune, dar nu se prea incadreaza, caci X a predat masina de buna voie, deci Z ii datoreaza doar pretul.

Dar am intrebat daca Z vrea sa plateasca. Inteleg ca nu? :O

Alte discuții în legătură

Problema mare! va rog frumos un raspuns! soriyn soriyn Am si eu o mica,mare problema si in acelasi timp nelamurire: Cam ce s-a intamplat... o sa incerc o mica speta: X(samsar de masini),avand o masina( peugeot) ... (vezi toată discuția)
Problema inmatriculare masina la serviciul inmatriculari catalins2 catalins2 Buna Seara , am o mica problema ..am cumparat o masina din bucuresti , am reusit sa-i fac r.a.r in bucuresti dupa care am ajuns acasa in iasi , am achitat ... (vezi toată discuția)
Revanzarea unui drept litigios felinutza felinutza S-a incheiat un contract de v-c intre X-vanzator si Y, Z cumparatori in urmatoarele conditii: X este indreptatita la restituirea mai multor terenuri ... (vezi toată discuția)