Buna Seara , am o mica problema ..am cumparat o masina din bucuresti , am reusit sa-i fac r.a.r in bucuresti dupa care am ajuns acasa in iasi , am achitat toate taxele poluare/certificat/fiscal/timbru etc, la depunerea dosarului am intampinat o problema .
Doamna aia de la ghiseu mi-a spus ca ea vrea sa vada toate actele care confirma vanzarea de la primul vanzator la ultimul cumparator, am dat certificatul de origine franceza + certificat tradus si legalizat in original si copie, factura dintre mine si firma x care mi-a vandut masina , factura dintre firma x din romania si y din franta care detinea masina si un contract de cesiune dintre firma y si firma z care defapt ala e propietarul pe certificat a masinii..
Ea zice ca cum ajuns masina de la firma z la firma y fara nici un contract.factura de vanzare-cumparare ..defapt firma mama z e o firma de leasing si firma y e firma care i-a masinile detinute la ea si le baga la vanzare prin contracte de cesiune , iar probabil dupa vanzarea masinii l-i se returneaza banii sau ceva de genu.
propietarul din bucuresti de la care am luat eu masina zice ca a fost vb de o licitatie sau ceva de genul , asta e situatia de vanzare dintre z y x si mine.
Aia a luat dosarul pt inmatriculare + nr de origine franceza a masinii si mi-a zis sa ma duc maine sa se faca verificare la acte , credeti ca ar putea vreo problema si daca da ce as putea sa fac , multumesc considerabil.
Cesiunea contractului de leasing presupun.
E posibil sa lipseasca contractul de vanzare cumparare (ori o factura) intre firma z si firma y.
Daca a fost efectuat transferul dreptului de proprietate intre firma z si firma y, atunci va trebui sa faceti rost de documentul prin care s-a facut transferul dreptului de proprietate.
Daca nua fost efectuat transferul dreptului de proprietate intre firma z si firma y, atunci
este o mare problema!
1.Chitanță pentru declararea de cumpărare
identitatea profesională a cumpărătorului nume:y
+date despre firma.
identitatea de vanzator nume : z
+date despre firma
informații privind achiziționarea unui vehicul
Nr de inmatriculare xxx
Numar VIN xxx
data si ora cumpararii xxx
2.Accuse d`enregistrement
Declaration de cession d`un vehicle
declarația de vânzare a vehiculului dumneavoastră a fost în inmatriculation anregistree sistemul `s de vehicule la 08/01/2013
ezumate elents de declarația dumneavoastră
data și ora de vânzare a vehiculului
27/12/2012 la 12:00
declaratia de vanzare a vehiculului
08/01/2013
Nr de inmatriculare al vehiculului
xxx
Identitatea vanzatorului
y+datele firmei
datele cumparatorului
x+datele firmei
Firma detinatoare a masinei pe certificat z se numeste LEASEPLAN FRANCE SAS
3.factura fiscala care dovedeste vanzarea dintre y si x
4.factura fiscala care dovesteste vanzarea dintre x si mine.
5. pe certificatul din republica franceza unde atesta destinatorul LEASEPLAN FRANCE SAS
in partea dreapta a certificatului unde este o rubrica dar nu-mi pot da seama ce inseamna este o stamplia a firmei y + un nume + semnatura.
Precizez ca contractele care le am de pe franta au un sigiliul.stamplia a unei institutii franceze probabil e vorba de finante sau ceva.
Cam astea is actele care le am de la primul vanzator la ultimul cumparator.
Ideea e ca cum mi-a facut r.a.r daca masina este cu probleme , cum am putut plati taxa , cum am putut so radiez de pe ala si so inscriu pe mine in finante , cum pot circula cu ea fara sa se ia nimeni de mine.
eventual pot face o poza la aceste 2 contracte franceze si sa le atasez undeva daca ajuta mai mult decat explicatiile de mai sus.
Astept un raspuns , cu stima.
Este edificator ce ati postat dvs, rezulta un transfer real al proprietatii de la z la y, ca nu este numai aparenta de legalitate o confirma rar îl şi operaţiunile ulterioare. Trebuie sa rezolvaţi problema, cred ca a fost o neînţelegere din partea funcţionarei i.