Vin in atentia comunitatii acestui forum cu o nelamurire legata de achizitionarea unui autoturism.
Autoturismul in cauza a fost cumparat de catre un amic de-al meu (sa-i zicem persoana Z), in urma cu cateva zile, de la cineva (sa-i zicem Y), autoturismul fiind pe numele unei a treia persoane (X).
Amicul meu (Z) zice ca a mers cu Y la un notar, unde s-a efectuat un contract de vanzare-cumparare intre ei doi (adica Y si Z) iar la sfarsit notarul i-a zis sa mearga la primarie, in maxim 30 de zile, pentru a-i fi luata masina in evidenta.
Acum, Z ma-ntreaba pe mine de ce ar trebui sa mearga la primarie si ce sa faca acolo, dat fiind ca masina are proprietar in acte pe X, nu e instrainata pe Talon, CIV-ul e pe numele lui X, asigurarea e si ea, evident, pe numele aceluiasi X si, sincer sa fiu, nici eu n-am stiu sa-l lamuresc, asa ca rog un pic de ajutor.
Cumparatorul care se afla in situatia prezentata de dv va intampina dificultati la inmatriculare auto,atat timp cat are incheiat document autentificat cu vanzatorul Y,desi in documentele vehiculului -Y nu este consemnat drept proprietar
Daca Y nu a inmatriculat vehiculul pe numele sau,pe cale de consecinta nu a putut prezenta la incheiere document vanzare auto toate documentele pentru tranzactionarea vehiculului
Firesc se pune intrebarea cum a putut fi incheiat document achizitie vehicul -in lipsa certificatului fiscal si al fisei de radiere auto
Amicul meu nu doreste sa inmatriculeze masina pe numele sau, din contra, chiar a fost incantat de faptul ca este foarte mic RCA-ul pe numele proprietarului de drept (persoana X), iar el (amicul, Z) fiind tanar, ar plati mult mai mult.
Din acest motiv s-a si alarmat cand a fost atentionat ca trebuie sa mearga sa-i fie luata masina in evidenta, la administratia locala, respectiv sa nu cumva sa fie silit sa devina proprietar al masinii achizitionate (pe numele sau) si, astfel, sa fie silit sa plateasca, de acum incolo, un RCA mult mai mare, de care se ferea.
Spune ca daca notarul nu i-ar fi zis acest lucru abia la sfarsit, nici n-ar fi incheiat contractul intre el si Y, ci ar fi mers altadata, cu alta persoana din familie, mai in varsta, ca, pe numele acesteia, sa fie mai mic RCA-ul.
Habar nu am cum s-a facut tranzactia, insa amicul acesta mi-a aratat clar contractul acela incheiat intre el si fostul "proprietar" (Y-ul), desi masina e pe numele unei cu totul alte persoane.
Sa insemne ca acest contract de vanzare cumparare nu este valabil/autentic sau cum ?!