avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Problemă cu mașina vândută fără contract de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Problemă cu mașina vândută fără contract de vânzare-cumpărare

Bună seara. Acum aproximativ 2 ani am cumpărat o mașină de la un domn. Mi-a dat actele mașinii și o chitanță cum că am cumpărat mașina + certificat fiscal. După aceea țin minte că mai trebuia să fac niște acte în plus ca să o trec pe numele lui tata. Nu am mai făcut restul actelor și nici nu am mai folosit mașina. ITP și asigurarea au expirat având în vedere că nu am folosit mașina. Recent am vândut mașina unui amic dându-i actele și cheile urmând să stabilim refacerea actelor. Prostia mea a fost că nu am făcut nici un contract de vânzare-cumpărare cu el și i-am predat de dinainte să fac restul de acte toate actele și cheile. Problema este că ulterior am aflat din alte surse că mașina este în custodia poliției de frontieră. Nu știu ce a făcut cu mașina și îmi e frică ca tatăl meu să fie tras la răspundere pentru ceea ce a făcut,, amicul,, meu. Ce mă sfătuiți să fac? Nici nu știu dacă tatăl meu este trecut în totalitate pe acte. Am întrebat mai mulți avocați dar încă nimic. Vă rog să mă ajutați cu un sfat, pot să radiez cumva mașina sau ce e de făcut?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:16, 26 Aprilie 2020


Vasy Bab a scris:


îmi e frică ca tatăl meu să fie tras la răspundere pentru ceea ce a făcut,, amicul,, meu.



Nu ati precizat anterior
țin minte că mai trebuia să fac niște acte în plus ca să o trec pe numele lui tata. Nu am mai făcut restul actelor și nici nu am mai folosit mașina.

Daca nu ati parcurs procedura de inmatriculare auto inseamna ca la administratia fiscala si la politie vehiculul figureaza pe numele celui de la care ati cumparat masina care nu putea legal sa radieze auto din evidenta fara document legal de transmiterea dreptului de proprietate vehicul -document pe care sustineti ca nu l-ati incheiat
Am avut pregătită fișa de înmatriculare parcă dar nu am mers cu ea la primărie sau altundeva . Țin minte doar că mai trebuia ceva dar nu imi mai aduc aminte
1. radierea o poate face doar persoana al carei nume figureaza pe certificatul de inmatriculare si cartea de identitate;
2. la fisc pe numele cui e inregistrata masina?
Ultima modificare: Duminică, 26 Aprilie 2020
adriandimitriu, utilizator
La fisc nu stiu. Eu nu am mai mers la fisc cu actele. Posibil sa fi ramas pe fostul proprietar?
ce a patit persoana care a folosit masina, fiindca proprietar nu-I pot spune, putea la fel de bine sa vi se intample dvs.
probabil a vrut sa treaca frontiera, masina a fost verificata, s-a constatat cu proprietarul este X, titularul inmatricularii, probabil Y, iar la volan se afla...Z.
deocamdata pot spune ca dvs ati vandut un bun care nu va apartinea.
cred ca ar trebui sa-l gasiti pe omul al carui nume figureaza pe talon
Ultima modificare: Duminică, 26 Aprilie 2020
adriandimitriu, utilizator

Alte discuții în legătură

Impozit auto tudu_dora tudu_dora buna ziua.am o problema f mare.acum 5 ani am adus in Romania masina pe care o detineam in Italia dupa ce acolo am radiat o.aici am incercat sa o inmatriculez ... (vezi toată discuția)
Cumparare auto sh prin intermediar RolandSachelarescu RolandSachelarescu Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Vreau sa cumpar o masina. Baiatul de la care cumpar masina a cumparat-o si el la randul lui de la ... (vezi toată discuția)
Radiere masin iuli113 iuli113 Buna seara Va rog sa ma ajutati cu urmatorea speta: Anul trecut am vandut 1 masina care era inmatriculata pe numele meu ,am facut contract de vanzare ... (vezi toată discuția)