avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit auto

buna ziua.am o problema f mare.acum 5 ani am adus in Romania masina pe care o detineam in Italia dupa ce acolo am radiat o.aici am incercat sa o inmatriculez deci am luat un rand de numere rosii, dar dupa o serie de probleme nu am reusit sa o inscriu.
acum am incercat sa o vand si persoana interesata imi cere o foaie fiscala sau ceva de genul,
Am mers la primarie si mi se spune ca trebuie sa platesc impozit din data de cand a luat numere rosii
.Dar cum este posibil sa platesti impozit pe o masina pe care nu ai folosito niciodata pe drumurile Romaniei.este proprietate personala nu am cumparat o.
Dar daca eu intre timp duceam masina din nou in Italia pe platforma si acum o aduceam din nou pt vanzare,tot trebuia sa platesc impozit de acum 5 ani si pana acum?
nu mi se pare corect sa platesc impozit pe aceasta masina fara ca ea sa fi fost inmatriculata vreodata in Romania.
Pai daca ati radiat o in Italia si ati inceput demersurile de inmatriculare in Romania de ce nu vi se pare corect, figurati la fisc cu acest autoturism.
Este normal sa platiti.
Daca aveti un teren si nu va folositi de el, nu platiti impozit?
Daca nu scoteati numerele rostii se rezolva foarte usor.
Ca sa scoateti numerele rosii am impresia ca trebuia declarata la fisc.
Daca nu scoteati numerele rostii putetati sa faceti contract de vanzare cumparare si atunci sa o treceti la respectivul. Cei de la fisc nu ar fi intrebat de cand o aveti.. iar daca intrebau puteati spune ca abia ati venit cu ea.
Din pacate in cazul dvs. trebuie platit impozitul... si chiar si in cazul in care o sa doriti sa o radiati de la fisc tot va trebui sa platiti impozitul.
Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
Admin, administrator
pai nu am inmatriculat o nicidata....apare doar ca prorietate
si ca sa intru in detaliu nu am putut sa o inscriu din cauza taxei f mari de inmatriculare,care pe atunci era in jur de 3 4 000 euro apoi a ajuns la vreo 10 000 si acum e in jur de 1000.mai are un pic si intra ca masina de epoca.
de se platesc impozite pt un auto care nu este inamatriculata?
nu are numere negre romanesti nu figureaza la politie dar taxe se platesc?
Din moment ce o aveti trecuta la proprietate se plateste impozit.
Atunci cand ati vrut sa o inmatriculati ca sa scoateti numerele provizorii ati platit o taxa la fisc sau primarie?
O masina nu figureaza doar la politie ci si la fisc sau primarie.
Daca radiati o masina de la politie nu inseamna ca s-a radiat si de la fisc. O sa platiti in continuare impozit, pentru ca este proprietate, asta pana cand o radiati si de la fisc.
Sa va dau un exemplu:
Un amic de-al meu (cu dubla cetatenie) si-a cumparato masina din Germania. A adus-o in Romania in 2005 dar nu a inmatriculat-o, nici nu a scos nr rosii. A fost radiata din Ger.
In 2008 am cumparat-o de la el. La fisc nu l-a intrebat nimeni de cand o are sau ceva.
Doar eu am suportat toate costurile. Plata impozitului pana la sf anului si taxa de poluare.
Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
ContSters66930, utilizator
Autoturismul este proprietatea dvs se afla in Romania si figurati cu el la fisc, trebuie sa platiti, alte discutii sunt inutile.

Alte discuții în legătură

Daca radiez autoturismul la cerere mai platesc impozit? GABRI_EL GABRI_EL Doresc sa radiez propriul autoturism, deoarece fiscul imi cere sa platesc 4000 lei pe an deoarece are capacitatea prea mare si e de lux, cu toate ca este din ... (vezi toată discuția)
Radiere masin iuli113 iuli113 Buna seara Va rog sa ma ajutati cu urmatorea speta: Anul trecut am vandut 1 masina care era inmatriculata pe numele meu ,am facut contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii auto,apare la fisc? Luciann739 Luciann739 Buna seara Am si eu o intrebare... daca se ia o masina adusa de afara (Elvetia) madina fiind radiata adusa pe platforma la care s a plătit vama pe numele ... (vezi toată discuția)