avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit auto

buna ziua.am o problema f mare.acum 5 ani am adus in Romania masina pe care o detineam in Italia dupa ce acolo am radiat o.aici am incercat sa o inmatriculez deci am luat un rand de numere rosii, dar dupa o serie de probleme nu am reusit sa o inscriu.
acum am incercat sa o vand si persoana interesata imi cere o foaie fiscala sau ceva de genul,
Am mers la primarie si mi se spune ca trebuie sa platesc impozit din data de cand a luat numere rosii
.Dar cum este posibil sa platesti impozit pe o masina pe care nu ai folosito niciodata pe drumurile Romaniei.este proprietate personala nu am cumparat o.
Dar daca eu intre timp duceam masina din nou in Italia pe platforma si acum o aduceam din nou pt vanzare,tot trebuia sa platesc impozit de acum 5 ani si pana acum?
nu mi se pare corect sa platesc impozit pe aceasta masina fara ca ea sa fi fost inmatriculata vreodata in Romania.
pai d le bobman m am interesat si nu apare ca fiind inscrisa pe rol nu a avut nevoie de declaratie de la fisc pt nr rosii....
si totusi stau si ma intreb eu stiu ca pt a radia o masina trebuie sa prezinti actele masinii si numerele negre(cel putin asaa am procedat in Italia).ce numere tre sa dau ca sa o radiez in romania daca ea nu apare nicaieri inmatriculata?
si inca o problema pt teren care apare deja in inregistrat in romania platesc fara probleme impozit e Absolut normal,dar pt o masina care nici nu apare in registre statului roman de ce sa platesc?
Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
carmen01011958, moderator
Pai fisc-ul stie ca o aveti in proprietate? Apare la ei ca fiind pe numele dvs? Daca da nu aveti ce sa-i faceti.
Noi suntem in Romania, nu in Italia sau in Germania (unde in 15 minute inmatriculezi o masina).
In Romania pentru a radia o masina te duci la politie cu numerele si actele masinii si o radiezi. La fisc nu iti trebuie numerele rosii. Nu am radiat pana acum nici o masina de la fisc decat prin metoda actului de vanzare cumparare... S-a scos de pe rol dela vanzator si s-a pus pe rol la cumparator.

Daca nu o aveti trecuta pe rol la dvs la fisc, puteti sa o vindeti cum v-am spus mai sus. Acum ati venit cu ea din Italia. Doar ca ar putea sa va ceara pasaportu sa vada daca e trecuta pe pasaport si cand.

Exista cazuri in care oameni, au radiat masina de la politie dar nu au mai putut sa o radieze de la fisc sau invers. Stiu cazuri in care cineva a dat masina la fier vechi si au primit o hartie la mana cu care s-au dus la politie. In unele cazuri au resuit sa o radieze de la politie dar nu si de la fisc.
Unele legi din tara asta sunt facute fara cap.
1. Dupa ce ati venit din Italia si ati solicitat inmatricularea provizorie, dvs aveati obligatia declararii fiscale a masinii.
2. Conform Codului fiscal ART. 261 Reguli generale
(1) Orice persoană care are în proprietate un mijloc de transport care trebuie înmatriculat/înregistrat în România datorează un impozit anual pentru mijlocul de transport, cu excepția cazurilor în care în prezentul capitol se prevede altfel.
[ link extern ]


Impozitul se plateste pe proprietate indiferent daca proprietatea este sau nu folosita.
Cititi si acest topic :
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca radiez autoturismul la cerere mai platesc impozit? GABRI_EL GABRI_EL Doresc sa radiez propriul autoturism, deoarece fiscul imi cere sa platesc 4000 lei pe an deoarece are capacitatea prea mare si e de lux, cu toate ca este din ... (vezi toată discuția)
Radiere masin iuli113 iuli113 Buna seara Va rog sa ma ajutati cu urmatorea speta: Anul trecut am vandut 1 masina care era inmatriculata pe numele meu ,am facut contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii auto,apare la fisc? Luciann739 Luciann739 Buna seara Am si eu o intrebare... daca se ia o masina adusa de afara (Elvetia) madina fiind radiata adusa pe platforma la care s a plătit vama pe numele ... (vezi toată discuția)