avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am cumpărat o mașină din Franța care la RAR s-a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am cumpărat o mașină din Franța care la RAR s-a dovedit a fi furată, iar acum e imobilizată la sediul poliției. Ce îmi recomandați, să încep demersurile în Franța sau să aștept rezultatul aici?

Buna seara, am cumpărat un automobil din Franța luna trecută , in urma încercării de a face RAR-ul a rezultat ca ea este furată, talonul care l-am primit era fals, mașina mi-a fost imobilizata la sediul poliției și acum nu știu ce sa fac , nu m-am mai întâlnit cu o asemenea situație ? Ce demersuri trebuie sa fac? Am buletinul francezului , adresa , tot , dar cred ca e totul fals , ce îmi recomandați ? Sa încep un demers in Franța ? Sau sa aștept poliția romana sa își facă datoria?
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: neagu razvan , utilizator 20:29, 9 Octombrie 2024
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneti plângere penală în România.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va confruntati cu situatie complicata care se poate solutiona numai daca desfasurati interes,acte si actiuni catre autoritati
Este interesul dv sa solutionati rapid,daca lasati birocratia pe mainile autoritatilor....
Initial desfasurati actiuni impotriva vanzatorului
Totodata,desfasurati demersuri catre autoritatile franceze pentru a va comunica cine a denuntat furtul vehiculului
Succes !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Glumiti, 3 ani am asteptat ptr o plângere penală până mi.a dat un raspuns . Mi.a fost confiscat dosarul ptr inmatriculare '- suspect masina furata ,ptr verificare .Intr.o lună am gasit tot traseul pe care l.a avut mașina ! Apoi am fost în audiență la comandantul poliției cu dovezi! Nu stati după justiție!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Depuneti plângere penală în România.

emma7419, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Situatia este simpla. Cum masina a fost furata din Franta, cel mai probabil si in cel mai scurt timp masina va fi returnata proprietarului. Dumneavoastra ati pierdut banii! Sigura solutie este sa luati legatura cu un avocat din Franta pentru a intreprinde demersuri la nivelul autoritatilor franceze, atat pe cale penala pentru inselaciune, cat si pe cale civila pentru recuperarea prejudiciului. Alta solutie nu aveti!Am avut un caz identic, insa cu o masina din Elvetia, cumparata din Italia insa vanzatorul era roman. Asta este! Succes!
IOAN BITIUȘCĂ, Avocat
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu zic ca e mai mare deranjul ! Bagati la "pierderi" suma platita, capul sus si atentie pe viitor. Cazurile acestea transfrontaliere se rezolva greu, cu cheltuiala si rezultate finale discutabile.

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina furata! DumitritaV DumitritaV Buna ziua! In cazul meu, am cumparat o masina cu nr de inmatriculare de Franta, cu doua seturi de chei, acte in original si contract de cesiune de la Parcul ... (vezi toată discuția)
Problema inmatriculare masina la serviciul inmatriculari catalins2 catalins2 Buna Seara , am o mica problema ..am cumparat o masina din bucuresti , am reusit sa-i fac r.a.r in bucuresti dupa care am ajuns acasa in iasi , am achitat ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină înmatriculată, care ulterior s-a dovedit a fi furată. cum este posibil să fie înmatriculată o astfel de mașină și ce pot face ca să-mi recuperez banii? ContSters463957 ContSters463957 Bună ziua vă scriu în speranța că voi primi un răspuns din partea unei persoane autorizate în acest domeniu. Am cumpărat în ianuarie 2018 un ... (vezi toată discuția)