avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am cumparat o masina furata!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am cumparat o masina furata!

Buna ziua! In cazul meu, am cumparat o masina cu nr de inmatriculare de Franta, cu doua seturi de chei, acte in original si contract de cesiune de la Parcul Auto (contract care se sustine a fi fals). Firma de asigurari a despagubit parcul auto, chiar daca toate actele si cheile sunt la mine. Firma de asigurari are dreptul de a cere masina, ca si cum ar fi o firma de recuperare? Unde se opreste dreptul meu de proprietar de buna credinta? Cine ma despagubeste, pentru ca vanzatorul masinii a facut dovada altui contract de vanzare/cumparare intre el si o terta persoana a carei identitate nu poate fi stabilita pentru ca buletinul de identitate este fals? Procuratura a pus rezolutie de inapoiere a masinii la parcul auto din Franta. Acest parc nu a fost prevazut cu camere video sau paza, furtul avand loc intr-un week-end , cand toata lumea era libera, iar acesta s-a constatat abia luni dimineata si masina a fost declarata ca fiind furata abia dupa 3 zile de la constatarea furtului. Nu s-a facut nici o ancheta a politiei la fata locului (pentru ca ei sustin ca nu este prevazut de lege, ci a fost oprita o patrula de pe strada, care a intocmit un act de constatare, fara o ancheta amanuntita, cu amprenta, probe, etc, cum ca fisetul respectiv unde se aflau actele si cheile a fost spart. Mentionez ca nu poate fi o coincidenta atat de mare ca masina sa corespunda fix acelui parc auto a carei act de cesiune a fost intocmit pe numele acesteia. Din toate cele prezentate, reiese clar ca s-a inlesnit furtul acestei masini, incepand de la lipsa pazei si a monitorizarii parcului, terminand cu declararea furtului masinii dupa 3 zile, timp suficient pentru a iesi masina din tara si a fi vanduta si revanduta. Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti daca exista vreo lege care sa imi apere dreptul de proprietate si care sa ii restrictioneze posibilitatea recuperarii masinii in baza vreunei legi! Daca izvorul este contractul CASCO, de ce firma de asigurari isi revendica masina? Unde regasesc acest izvor de drept?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:49, 17 August 2016
HG nr 85 din 23 ianuarie 2003-pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice
ART. 27
(1) Autovehiculele si remorcile pot fi certificate din punct de vedere al autenticitatii de catre Regia Autonoma "Registrul Auto Roman", care elibereaza in acest sens certificate de autenticitate.
(2) Certificarea autenticitatii unui vehicul atesta ca acesta nu prezinta modificari ale elementelor de identificare atribuite de constructor si ca documentele vehiculului eliberate de autoritatile straine sunt autentice. Optional, certificarea pentru autenticitate poate atesta si faptul ca vehiculul nu este reclamat ca fiind furat in tara sau strainatate, la data solicitarii, potrivit bazelor de date la care Regia Autonoma "Registrul Auto Roman" are acces.

In cazul in care RAR constata ca vehiculul este in baza internationala inregistrat drept furat,
are obligatia sa informeze autoritatile competente=parchetul si sa inregistreze in evidente identificarea acestuia
Daca parchetul a dispus restituirea vehiculului,temeiul restituirii este precizat in motivarea hotararii
Da, este dubios ca s-a declarat masina furata atat de tarziu...
Exista o adevarata mafie in astfel de tranzactii cu masini.

Nu prea se aplica principiul bunei-credinte a cumparatorului in astfel de cazuri.

Faceti cerere la parchet ca sa studiati dosarul si poate faceti si dvs. o plangere penala dupa aceea.De la dosar veti putea afla anumite amanunte care va intereseaza.

Situatia in care va aflati este nefasta...

Ce valoare are masina?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina furata ! liv.savu liv.savu Buna seara ! Ma confrunt cu o problema foarte delicata si am nevoie de niste sfaturi de la persoane specializate . Am cumparat o masina , care in urma ... (vezi toată discuția)
Litigiu/frauda asigurare MiricaG MiricaG Am cumparat o masina din Franta in baza unui contract de vanzare-cumparare. Dupa o saptamana de la vanzare, vanzatorul, respectiv cetateanul francez a reclamat ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină din franța care la rar s-a dovedit a fi furată, iar acum e imobilizată la sediul poliției. ce îmi recomandați, să încep demersurile în franța sau să aștept rezultatul aici? Speedx100 Speedx100 Buna seara, am cumpărat un automobil din Franța luna trecută , in urma încercării de a face RAR-ul a rezultat ca ea este furată, talonul care l-am primit ... (vezi toată discuția)