avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am cumparat o masina FURATA !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am cumparat o masina FURATA !

Buna seara ! Ma confrunt cu o problema foarte delicata si am nevoie de niste sfaturi de la persoane specializate . Am cumparat o masina , care in urma verificarilor la Furturi Auto , este furata din Germania in anul 2007 . Masina avea acte false , numere false ( pareau super ok , erau falsificate super bine ) . Cei de la furturi auto mi-au lasat-o in custodie pana la clarificarea situatiei . La o saptamana dupa ce am adus-o acasa , mi-a fost FURATA ! Am mers la furturi auto , am declarat-o furata , au oprit cheia ( am cumparat-o cu o singura cheie ) , si mi-au spus ca o vor cauta . La 3 zile dupa ce am depus plangerea mi-au gasit masina , in trafic , cu alte numere ( de Bulgaria de data asta si alte acte FALSE ) . Au refuzat sa-mi spuna cine era la volan si daca era cel care mi-a vandut masina initial . Masina acum zace de o saptamana in curtea celor de la Furturi Auto , mi-au spus sa depun o cerere de restituire , am depus-o , acuma astept sa-mi fie restituita masina .
Nelamuririle mele sunt urmatoarele :
- Ce se v-a intampla cu aceasta masina ?
- O voi putea inmatricula ? O voi putea vinde ? Voi fi vreodata proprietar sau imi v-a fi doar lasata in custodie cu toate ca cei din Germania nu o mai vor ?
- Casco am inteles ca nu-i pot face este adevarat ?
- Ce sanse am sa-mi recuperez repede ( nu in enspe ani ) in instanta prejudiciul de la talharul care mi-a vandut-o ?
- De ce a refuzat politia sa-mi spuna cine era la volan cand mi-au gasit masina in trafic circuland cu alte numere false ?
- Ce sanse sunt s-o mai vrea nemtii inapoi ? Daca proprietarul din Germania a fost despagubit , firma de asigurari a fost si ea despagubita pentru ca am inteles ca si firmele de asigurari sunt reasigurate la randul lor , cine ar putea s-o mai revendice ? Totusi a fost furata in urma cu fix 4 ani de zile ...
- Cat poate dura pana imi v-a fi restituita masina ? Cei de la politie au spus ca maxim 2 saptamani din ziua in care am depus cererea de restituire ( adica in urma cu o saptamana )
- V-a face inchisoare nemernicul de la care am cumparat-o ?
- Ce se intampla cu masina daca im irecuperez prejudiciul in instanta si nemtii nu o revendica ?
- In cazul in care imi este restituita trebuie sa platesc aberanta taxa de prima inmatriculare in valoare de 4300 E ? :((
- Pot primi numere provizorii avand in vedere ca din ce am inteles de la politie masina a avut numere rosii o data in 2007 si apoi inca o data in 2008 ? Este de blamat R.A.R-ul ca a inmatriculat provizoriu o masina FURATA din Germania ? Tin sa precizez ca ea a fost data furata in data de 27.05.2007
- Din cate am inteles in ziua in care mi-au gasit masina au fost prinse 2 bande de traficanti de masini de lux ... este posibil sa il fi prins si pe cel care mi-a vandut-o ? L-or fi arestat ? Totusi DE CE evita sa-mi dea orice fel de detaliu legat de lucrurile astea ? Nu le permite legea ?

Astept raspunsuri si pareri de la persoane specializate . Multumesc anticipat ! Cu respect !
e posibil sa vi se faca dosar penal. va trebui sa probati ca nu stiati ca bunul pe care l-ati cumparat era furat. masina nu vi se va mai da inapoi. dvs trebuie sa actionati in instanta pe calea civila pe cel de la care ati cumparata masina pt a va recupera suma de banii pe care ati platit-o.
Autoturismul daca este furat si anuntata in strainatate ca furat,daca face obiectul unor cercetariin tara,urmeaza sa nu mai fie restituit dvs
Dosar penal ?? :O:O Pentru ce ?! Eu sunt cumparator de buna-credinta ... NU am stiut ca e furata masina , daca stiam va dati seama ca nu o mai cumparam !
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
liv.savu, utilizator
Dvs ati cumparat masina,tot dvs ati anuntat-o furata
Eu am cumparat masina , am vrut sa-i fac R.C.A si mi-au spus ca e ceva in neregula cu actele , m-am dus instant la politie si am aflat ca era furata . Politia mi-a dat-o in custodie pana la clarificarea situatiei , timp in care MI-A FOST FURATA din parcare , apoi normal ca am declarat-o furata , iar politia mi-a gasit-o !

Alte discuții în legătură

Am aflat ca autovehiculul cumparat de mine a fost declarat furat-lasata custodie marian10 marian10 am cumparat un autovehicul marca straina adus din alta tara.anuntul l-am gasit pe un site de vanzari auto din romania.dupa ce am cumparat-o la un interval de 2 ... (vezi toată discuția)
Care este termenul legal in care procurorul trebuie sa dea raspuns la cerere de restituire autoturism ? liv.savu liv.savu Buna seara . In urma cu aproximativ 2 luni am avut ghinionul sa cumpar o masina care era furata , cu acte false , nr false . Am reclamat acest lucru la ... (vezi toată discuția)
Autoturism dat furat de fostul proprietar dupa ce a fost inmatriculat pe numele meu TacheF TacheF Buna ziua Va prezint urmatoarea situatie: In urma unui anunt pe internet am hotarat sa achizitionez un autoturism de la un intermediar din Tg.Jiu.Dupa ce am ... (vezi toată discuția)