avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Litigiu/Frauda asigurare
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Litigiu/Frauda asigurare

Am cumparat o masina din Franta in baza unui contract de vanzare-cumparare. Dupa o saptamana de la vanzare, vanzatorul, respectiv cetateanul francez a reclamat autovehiculul furat le autoritatile franceze. Ca urmare, autovehiculul a fost introdus in bazele de date Interpol. Masina mi-a fost confiscata, in Romania la trecerea frontierei. S-a inceput un proces de neurmarire penala in Romania, care a durat un an de zile. Dupa aceasta perioada de un an s-a dispus o rezolutie prin care se decide neinceperea urmarii penale, masina imi revenea mie, impreuna cu cheile si certificatul de inmatriculare. Acum masina este in baza de date Interpol si nu o pot inmatricula in Romania.

1. Masina poate fi scoasa din baza de date Interpol doar pe baza acelei rezolutii de neincepere a urmarii penale?
2. Este nevoie sa deschid un proces in Franta/Romania pentru solutionarea litigiului intre mine si vanzator ?
3. Am nevoie de un avocat roman sau de unul francez?

Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 12:50, 4 Martie 2013
avand in vedere solutia de neincepere a urmaririi penale, in mod normal trebuie sa puteti inmatricula masina, evident sa fie scoasa din baza de date a Interpol. Dvs nu trebuie sa provocati nici un litigiu cu cetateanul francez, nici in Romania nici in Franta.
1.
Deci, atasez refuzul RAR: 1. [ link extern ] /
2. [ link extern ] /

Cei de la RAR mi-au comunicat ca trebuie sa dispuna procurorul in rezolutie ca masina se poate inmatricula în conformitate cu prevederile art. 21, alin. 3 din HG 1391/2006, numai dacă dispune instanța de judecată prin hotărâre sau parchetul care supraveghează cauza.
este corect, urmeaza sa primiti rezolutia de la parchet, va fi motivata desigur nu apare doar mentiunea NUP
Atasez reolutia: 1. [ link extern ] /
2. [ link extern ] /
3. [ link extern ] /

Am trimis adresa catre Doamna Procuror care a dispus rezolutia, in vederea completarii Rezolutiei cu mentiunea ca poate fi inmatriculata masina. Va atasez refuzul primit din partea Doamnei Procuror. [ link extern ] /
este corecta in acest caz rezolutia data de procuror, intradevar excede cadrului procesual. Ce motivare are rezolutia de neincepere data primului proprietar ? ( Bica )

Alte discuții în legătură

Masina achizionata - furata elandreea elandreea Buna, Acum un an de zile tatal meu a achizitionat o masina care s-a dovedit a fi furata. Nici in in acest moment nu am primit un raspuns. Persoana de la care ... (vezi toată discuția)
Masina furata b72wbd b72wbd in data de 05.11.2011 am achizionat un AUTO din Romania de la un cetatean roman care la randul lui a cumparat-o de la alt cetatean roman. masina este ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină din franța care la rar s-a dovedit a fi furată, iar acum e imobilizată la sediul poliției. ce îmi recomandați, să încep demersurile în franța sau să aștept rezultatul aici? Speedx100 Speedx100 Buna seara, am cumpărat un automobil din Franța luna trecută , in urma încercării de a face RAR-ul a rezultat ca ea este furată, talonul care l-am primit ... (vezi toată discuția)