avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... masina furata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

masina furata

in data de 05.11.2011 am achizionat un AUTO din Romania de la un cetatean roman care la randul lui a cumparat-o de la alt cetatean roman. masina este inamtriculata in SPANIA.
am fost pe data de 28 la RAR sa ii facem autenticitatea, acolo mi sa adus la cunostiinta ca masina este furata din SPANIA.
pe data de 02.12.2011 am ajuns la ora 8:30 dimineata la sediul CANDIANO POPESCU, m-am dus de bunavoie fara sa ma cheme cineva , acolo am dat o declaratie cu tot ce sa intamplat , un agent de acolo mi-a oprit toate actele masinii + actele de vanzare ale masinii.
acolo sa constatat prin date de la INTERPOL ca masina este furata din SPANIA in datade 28.08.2008.
mi sa da un proces verbal , prin care se specifica ca masina imi este data in folosinta pana la definitivarea cazului. neavand voie sa parasesc tara.
de la data de 02.12.2011 am revenit pana in data de azi 13.01.2012 de vre-o 5-6 ori la sediul CANDIANO POPESCU pentru a primi un raspuns in legatura cu masina. ( o mai vrea spaniolul , o pot pastra , nu o pot pastra ) de fiecare data primesc acelasi raspuns, te contactam noi cand primim raspuns de la autoritatile spaniole.
am auzit din mai multe surse ca masina se poate inmatricula in RO ( in momentul de fata avand numere de Spania ) doar cu acordul procurorului care ancheteaza cazul. ghicitoarea mare ? care procuror, dosarul sta plin de praf printre rafturile depozitului Candiano Popescu, cel care mi-a vandut masina nu a dat nici macar o declaratie ( el fiind tot roman ).
+ ca am pe telefon inregistrari de la cel care mi-a vandut masina, ca el a cumparat masina fara acte de vanzare-cumparare , si le-a facut el pe toate.
+ ca avea habar ca masina este furata si a vandut-o mai departe ,
revenint la inmatriculare. care sunt demersurile care pot grabi cat de cat situatie sa pot inmatricula masina pe RO cu acordul procurorului , eu fiind cumparator de buna credinta.
va multumesc , cu stima Valentin.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:11, 17 Ianuarie 2012
Pana la definitivarea cercetarilor care se intreprind masina probabil va ramane "indisponibilizata".
Este mai mult decat probabil ca masina sa ii fie restituita proprietarului , caruia i-a fost sustrasa , situatie in care aveti posibilitatea sa va constituiti parte civila intr-un eventual proces sau a introducerii unei actiuni civile pentru dezdaunare impotriva autorului faptei
Pentru urgentarea cercetarilor , mergeti in audienta la prim procurorul parchetului care supravegheaza urmarirea penal cu un memoriu prin care solicitati sa vi se comunice stadiul acestora si urgentarea efectuarii lor.
pai masina este la mine , in baza procesului verbal circul cu ea de 1 an de zile...am trecut gresit datele...sunt din 2010..
am fost la candiano popescu, si am intrebat de numele procurorului si mi-a zis ca dosarul nu a ajuns inca la procuror, pt ca ei nu au primit un raspuns din partea autoritatilor SPANIOLE..
a trecut un an de atunci
Oricum se va lua o masura cu privire la aceasta in urma efectuarii cercetarilor.
Pentru solutionarea celeilalte probleme mergeti cu memoriu in audienta la primul procuror al parchetului care supravegheaza urmarirea penala ,astfel cum v-am indicat mai sus.
masina va fi restituita proprietarului.
Pentru solutionarea celeilalte probleme mergeti cu memoriu in audienta la primul procuror al parchetului care supravegheaza urmarirea penala ,astfel cum v-am indicat mai sus.


pai cei de la CANDIANO POPESCU, au dosarul la ei . Dosarul nu este anchetat de nici un procruror in momentul de fata.
cand am intrebat, de numele procurorului care se ocupa de caz au spus ca dosarul nu a fost trimis catre procuror din motive ca ei nu au primit inca un raspuns OFICIAL de la autoritatile Spaniole cu privire la furtul masinii.
raspunsul pe care l-am primit la ultimele 3 vizite : Masina apare in baza de date a INTERPOLULUI ca si furata , dar in Spania pentru fuga de la locul accidentului, taxe neplatite , sau urmarirea proprietarului pentru niste fapte penale , trage dupa sine blocarea bunurilor.
dar , eu le-am pus ca la botu calului, marturie a celui care mi-a vandut masina ca el a facut toate actele masinii ( asta nu este fals in acte ? ) , ca avea habar ca masina este furata dar a vandut-o mai departe ca nu vroia sa isi ia teapa ( asta nu este inselaciune ? ) , mai am inca 2 martori care sunt trecuti in declaratie care au fost cu mine si pot sustine ca omul ma asigurat ca actele sunt bune si etc.
eu nu inteleg dc celui care mi-a vandut masina nu i-a luat nici o declaratie , celor 2 prieteni nu le-a fost luat nici o declaratie.
Ce alte mijloace de a afla sau numele procurorului daca chiar se ocupa de caz ?
ce mijloace pot folosi ca sa grabesc putin lucrurile ?


intr-un articol in codul civil parca a1919 sau 1920 nu mai retin exact se specifica urmatorul lucru :
daca trec 3 ani de zile de la data furtului , proprietarul de drept ( pagubitul spaniol ) nu a cautat-gasit masina , si cel care a dubandit-o ( eu ) este un tert de buna credinta . am achizitionat auto de la o vanzare publica, negustor de masini. eu devin proprietar.
nu mai retin bine articolul , dar era ceva de genu asta.
va multumesc.
cu stima, Valentin
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2012
b72wbd, utilizator

Alte discuții în legătură

Politist lenes robertsega32 robertsega32 pe la inceputul anului am facut o plangere penala. Prejudiciul este destul de mare (vreo 50.000 euro). S-a deschis dosar penal la parchet (mi s-a comunicat) ... (vezi toată discuția)
Masina furata belox13 belox13 buna ziua,am o masina furata in custodie ,cumparata de buna credinta si nu ma pot folosi de ea,a expirat itp ul si nu o face nimeni cum pot sa scap de ea ... (vezi toată discuția)
Plangere penala - unde o caut ana bera ana bera buna ziua,am avut o casa la tara si in martie anul trecut s-a produs un incendiu,care a distrus casa in totalitate.insa inaintea producerii incendiului s-au ... (vezi toată discuția)