avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema contract inchiriere apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema contract inchiriere apartament

Doua persoane au inchiriat un apartament cu 2 camere in Bucuresti cu 350 eur./luna (adica 175 eur. de persoana) anul trecut. Contractul s-a incheiat intre proprietarul apartamentului si unul din chiriasi - X, dar undeva in contract a fost specificat si numele celui de-al doilea chirias - Y precum si datele acestuia. Mentionez ca inchirierea a fost intermediata de un agent imobiliar, agent care a inserat cu pixul in contractul de inchiriere o clauza cf. careia, daca unul din chiriasi vrea sa plece, trebuie sa instiinteze proprietarul inainte cu 60 zile. Dupa 1 an, chiriasul Y nu si-a mai permis sa plateasca 175 eur./luna si a plecat, informand proprietarul cu 15 zile inainte de plecare explicandu-i faptul ca nu isi mai permite sa plateasca, in schimb chiriasul X a ramas in continuare in apartament. Dupa 2 saptamani de la plecare, proprietarul l-a contactat pe chiriasul Y cerandu-i suma de 350 eur.(contravaloarea chirieri pe 60 zile) pentru ca nu l-a informat inainte cu 60 zile de plecare. De mentionat faptul ca in momentul incheierii contractului chiriasii au platit in avans o luna, deci proprietarul este acoperit de costul tuturor cheltuielilor. In acest caz proprietarul il poate forta pe chiriasul Y sa achite suma solicitata?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ina_2011 , utilizator 14:10, 12 Iulie 2011
Am inteles ca suma in litigiu intre proprietar si Y este de 350 eur mai putin chiria lui Y pe luna platita in avans de 175 eur adica rezulta in litigiu suma de 175 eur.
Proprietarul il va putea forta pe Y numai chemindu-l in judecata, ceea ce inseamna termene in 2012, cai de atac, cheltuieli de judecata, cheltuieli de executare silita daca Y are bunuri de executat , plus nervi si multe altele.
Toate cheltuielili sint cu mult mai mari decit 175 eur.
Asa incit probabil ca proprietarul incearca numai sa-l impresioneze pe Y pt. a-i plati,
Asa ne gandeam si noi.

Va multumim!;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nereguli in chirie. poate fi persoana x penalizata? Andra0496 Andra0496 De cateva luni stau in chirie cu inca doua persoane, X si Y. X, care sustine ca este tot chiriasa, e sora cu proprietara. Cand am venit, am crezut ca X este ... (vezi toată discuția)
Cum anulez un contract de inchiriere urgent va rog sa maajutati!!! wajdi wajdi :(( vreau sa anulez un contract de inchiriere eu fiind chiriasul si sa imi recuperez avansul de 1100euro;reprezentand plata pe 4luni plus garantie si comision ... (vezi toată discuția)
Bani de dat inapoi chiriasului?! SaghinAlexandra SaghinAlexandra Buna ziua! In cazul in care un chirias achita o luna intreaga de chirie, insa ramane in apartament doar 7 zile sa spunem, proprietarul este obligat, dpdv ... (vezi toată discuția)