avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Activitate ErUa

Activitate ErUa

Răspuns la discuția Vanzare teren extravilan.
Joha a scris:

Sa intelegem din sintagma ca ati facut succesiune pe mama dvs ca dansa este unica mostenitoare dupa tatal dvs, adica ei ii revin pamanturile?
In orice situatie, proprietarul/proprietarii pamanturilor mostenite dupa tatal dvs, cu certificat de mostenitor sau hotarare judecatoreasca, trebuie sa faca cadastru si sa intabuleze aceste proprietati in CF si sa urmeze prevederile Legii 17/2014, cu publicarea anuntului de vanzare la Primarie, termenul de 30 de zile...etc. Costurile nu vi le poate spune nimeni. Mergeti la un notar sa va calculeze in functie de pretul dvs si de grila/studiu de piata cu care lucreaza notarii publici.

Va multumesc pentru promptitudine. Da, mama este unica mostenitoare, dar eu nu stiu sa existe un certificat de mostenitor ci doar s-a facut o succesiune la un notar public.Trebuie acest certificat de mostenitor eliberat?
Buna ziua. As dori niste lamuriri. Am un teren extravilan pe care doresc sa il vand. Pe respectivul teren a existat un act de proprietate pe tatal meu. Acesta a decedat si am facut succesiune pe mama mea. Altceva nu exista. As dori sa stiu ce procedura trebuie urmata, acte, costuri ? Va multumesc.