avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren extravilan.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren extravilan.

Buna ziua. As dori niste lamuriri. Am un teren extravilan pe care doresc sa il vand. Pe respectivul teren a existat un act de proprietate pe tatal meu. Acesta a decedat si am facut succesiune pe mama mea. Altceva nu exista. As dori sa stiu ce procedura trebuie urmata, acte, costuri ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 11:35, 23 Ianuarie 2016
Sa intelegem din sintagma ca ati facut succesiune pe mama dvs ca dansa este unica mostenitoare dupa tatal dvs, adica ei ii revin pamanturile?
In orice situatie, proprietarul/proprietarii pamanturilor mostenite dupa tatal dvs, cu certificat de mostenitor sau hotarare judecatoreasca, trebuie sa faca cadastru si sa intabuleze aceste proprietati in CF si sa urmeze prevederile Legii 17/2014, cu publicarea anuntului de vanzare la Primarie, termenul de 30 de zile...etc. Costurile nu vi le poate spune nimeni. Mergeti la un notar sa va calculeze in functie de pretul dvs si de grila/studiu de piata cu care lucreaza notarii publici.
D-voastră ca moștenitor, nu ați acceptat succesiunea pentru partea care vă revenea?
Joha a scris:

Sa intelegem din sintagma ca ati facut succesiune pe mama dvs ca dansa este unica mostenitoare dupa tatal dvs, adica ei ii revin pamanturile?
In orice situatie, proprietarul/proprietarii pamanturilor mostenite dupa tatal dvs, cu certificat de mostenitor sau hotarare judecatoreasca, trebuie sa faca cadastru si sa intabuleze aceste proprietati in CF si sa urmeze prevederile Legii 17/2014, cu publicarea anuntului de vanzare la Primarie, termenul de 30 de zile...etc. Costurile nu vi le poate spune nimeni. Mergeti la un notar sa va calculeze in functie de pretul dvs si de grila/studiu de piata cu care lucreaza notarii publici.

Va multumesc pentru promptitudine. Da, mama este unica mostenitoare, dar eu nu stiu sa existe un certificat de mostenitor ci doar s-a facut o succesiune la un notar public.Trebuie acest certificat de mostenitor eliberat?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2016
ErUa, utilizator
Da. Notarul public care a dezbatut succesiunea elibereaza certificatul de mostenitor. Poate nu ati finalizat dezbaterea succesorala. Mergeti la notarul public care stiti ca are dosarul succesoral si intrebati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune intarziata cris99 cris99 Buna ziua,. Bunica mea a decedat acum 9 luni, dorim sa deschidem succesiunea, mama mea este unicul copil. Bunicul meu a decedat acum 15 ani si nu am facut ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune miseta miseta Buna ziua, Acum aproape 20 de ani mama a decedat si noi am facut succesiunea numai pentru o parte din mostenire. Ulterior am aflat ca mama mostenise de la ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire mihaela n. mihaela n. Buna ziua. As dori sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie si cam care sunt costurile unei astfel de actiuni: Locuiesc in apartamentul ... (vezi toată discuția)