avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deschidere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deschidere succesiune

Buna ziua,
Acum aproape 20 de ani mama a decedat si noi am facut succesiunea numai pentru o parte din mostenire.
Ulterior am aflat ca mama mostenise de la mama ei un teren situat la 400 km distanta.
Acum am dori sa deschidem succesiune si pentru acel teren.
Ce acte ne sunt necesare de la primaria de domiciliu a bunicii ( pentru terenul care face obiectul succesiunii)?
va pot preciza ca doar stim ca acest teren exista dar nu am avut nicioadata un act doveditor.
de unde il putem lua?
Succesiunea o putem face oriunde?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:46, 3 Iulie 2008
Mostenise de la mama sa cum? avea act de proprietate? exista pe undeva acest document?

Mama dvs este singurul mostenitor? Mama sa detinea singura acel teren sau era doar coproprietar?

dati-ne mai multe informatii va rugam; in pricipiu, ar trebui sa faceti dovada proprietatii si a calitatii de mostenitor, dar in functie de situatie veti avea nevoie de o intreaga serie de acte.
Succesiunea se dezbate la ultimul domiciliu al defunctului.
Daca aveti deja un certificat de mostenitor referitor la o parte din mostenire, la momentul cand veti avea toate actele doveditoare (dati-ne mai multe detalii despre acest teren: cum a fost dobandit, cu ce titlu etc) veti obtine de la notar un supliment la acest certificat pe care notarul vi l-a eliberat acum 20 de ani.
ancaandrei a scris:

Mostenise de la mama sa cum? avea act de proprietate? exista pe undeva acest document?

Mama dvs este singurul mostenitor? Mama sa detinea singura acel teren sau era doar coproprietar?

dati-ne mai multe informatii va rugam; in pricipiu, ar trebui sa faceti dovada proprietatii si a calitatii de mostenitor, dar in functie de situatie veti avea nevoie de o intreaga serie de acte.

Trebuie sa facem mai intai dovada proprietatii, adica sa obtinem acel titlu de proprietate/certificat de mostenitor pentru acel teren.
Sunt 4 mostenitori, iar mama detinea singura acel teren, pentru ca deja facuse succesiunea cu fratii sai, dar nu a ridicat certificatul de mostenitor.
De unde se ia acest certificat care atesta proprietatea??/
terenul este intravilan sau extravilan? cum a fost dobandit?
De la notarul unde s-a facut succesiunea, daca s-a facut acolo.
De la instanta daca a fost proces.

Alte discuții în legătură

Succesiune tictac2 tictac2 Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie. Tatal meu a decedat acum 40 de ani. Mama nu a efectuat succesiunea pentru casa si terenul pe care este construita ... (vezi toată discuția)
Succesiune oana11 oana11 buna ziua am si eu o intrebare. strabunicul meu a decedat in urma cu multi ani si bunicul nu a facut actele de succesiune.bunicul nu mai are frati,bunica mea ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren si casa Radu Doina Radu Doina Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri in situatia de mai jos : - anul 2005 bunica si bunicul detin o casa cu gradina si 5 ha de teren ... (vezi toată discuția)