avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Activitate AlexIacoban

Activitate AlexIacoban

Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra prompt. La punctul 3 enuntat de dumneavoastra se regaseste problema principala a situatiei. Conform legii, am declarat ca sotia "participă, în mod obișnuit, la activitatea desfăşurată" de PFA-ul meu. In acest caz, nu stiu daca se considera ca ea are venit impozabil si poate beneficia de indemnizatie pentru CCC.

Voi contacta ANPIS, precum mi-ati recomandat. Orice sugestie este in continuare binevenita, intrucat legislatia pentru PFA este foarte confuza si in multe cazuri nici institutiile statului nu sunt la curent cu practicile legale - spre exemplu, unele persoane din cadrul ONRC nu stiau de existenta declaratiei de participare sot/sotie la activitatea PFA, declaratie prezenta pe site-ul ONRC.
Buna ziua,

Detin un PFA, iar in ianuarie 2016, am completat o declaratie la ONRC prin care atest faptul ca sotia participa la desfasurarea activitatii PFA-ului meu ([ link extern ] .

Noi dorim sa facem un copil in perioada urmatoare, dar sotia mea nu este angajata, nu detine PFA, prectic nu are alt angajament in afara de activitatea la PFA-ul meu. Intrebarea mea este: sotia poate beneficia de concediu de maternitate si concediu de crestere a copilului daca platim contributiile de sanatate, pensie si somaj pentru ea lunar? Sau trebuie sa o angajez cu contract de munca pentru asta?

Va multumesc!