Am Mama "Soare Eugenia" pe CN din 20.11.1972. La 15 sept 1972 deja se pronuntase divortul, Mama urmand sa si reia numele parintesc de Ciornei Eugenia ( nu a avut timp sa si schimbe actele) Cum sa fac sa mi se dea CN cu Ciornei Eugenia numele Mamei , care sa devina si numele meu ? (In prezent eu apar Grigore, dupa un asa zis "tata" stabilit juridic...)
Vreau sa am pe certificatul de nastere Ciornei Eugenia la "numele mamei", in loc de Soare Eugeniacum e in prezent : Mama a divortat de Soare redevenind Ciornei in sept 1972, eu m am nascut in oct, dar ea nu apucase inca sa schimbe actele. Numele meu pe certificat e Grigore IoanaLucia si vreausa devina Ciornei Ioana Lucia, dupaMama, care mi e FAMILIE si o nesfarsit de mare dragoste, in timp ce numitul "tata" Grigore nu mi e decat un strain Respingator, familie Nicidecum. Se pare ca s ar scriein Codul Civil ca copilul primeste numele de familie al parintelui care l recunoaste primul, in cazul meu Mama, care m a dorit f mult. Vreau sa am si pe cartea de identitate Ciornei Ioana Lucia in loc de Grigore Ioana Lucia. CUM REZOLV ? VA ROG, SFATUITI MA ! locuiesc in Pitesti, dar is nsscuta in Buc, sector 1.