avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Corectie nume Mama pe certificat nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Corectie nume Mama pe certificat nastere

Am Mama "Soare Eugenia" pe CN din 20.11.1972. La 15 sept 1972 deja se pronuntase divortul, Mama urmand sa si reia numele parintesc de Ciornei Eugenia ( nu a avut timp sa si schimbe actele) Cum sa fac sa mi se dea CN cu Ciornei Eugenia numele Mamei , care sa devina si numele meu ? (In prezent eu apar Grigore, dupa un asa zis "tata" stabilit juridic...)
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:06, 28 Ianuarie 2016
Buna ziua,
Numele in cerificatul de nastere nu se schimba dupa divort.
Este numele pe care mama dumneavoastra l-a avut la momentul nasterii dumneavoastra si acela ramane in C.N. chiar daca doamna isi schimba numele in C.I.
Modificarea numelui dumneavoastra de familie se poate face doar pe cale administrativa asa cum v-am mai spus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte cu numele cel mai reprezentativ al mamei luciadeeugeniaciornei luciadeeugeniaciornei Vreau sa am pe certificatul de nastere Ciornei Eugenia la \"numele mamei\", in loc de Soare Eugeniacum e in prezent : Mama a divortat de Soare redevenind ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume a unei persoane decedate ContSters116611 ContSters116611 In familia mea am fost : tata, mama si doua fiice. Tata, cind s-a casatorit cu mama, avea un certificat de nastere corect, cu numele si datele din Registrul de ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume Ayana1 Ayana1 Buna ziua, As dori sa stiu cum se procedeaza in situatia in care sotii asteapta un copil, insa inainte de nasterea acestuia divorteaza. Mama isi schimba ... (vezi toată discuția)