avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate marcelctin

Activitate marcelctin

Discuție Pensie urmas
Buna ziua,

Mama ar vrea ca la pensionare sa opteze pentru jumatate din pensia tatalui meu, care lua la momentul decesului undeva la 2200 lei in 2015. In ultima vreme a tot crescut punctul de pensie, jumatate din pensia tatalui pentru mama va fi 1100 sau jumatate din puncte actualizare la valoarea punctului de pensie in momentul acela?

Va multumesc pentru atentia acordata!
Voucherele de vacanta se acorda doar daca a lucrat in perioada 1 iulie 2017 - 31 decembrie 2018. in cazul in care se intoarce din crestere copil in 2018, i se va calcula dreptul la vouchere de la momentul intoarcerii in unitate pana la sfarsitul anului 2018, Voucherele se acorda pentru timpul efectiv lucrat. Daca nu revine pe parcursul anului 2018 nu are dreptul la niciun voucher.

ianasi claudia a scris:

Bună seara,
Vă rog să mă ajutați în următoarea problemă: la instituția la care lucrez s-au acordat vouchere de vacanta. O salariată aflată în concediu creștere copil până la doi ani a solicitat acordarea voucherelor deși are contractul suspendat în perioada martie 2017 - martie 2019.
Instituția este obligată să îi acorde vouchere?
Care ar fi temeiul legal?
Vă mulțumesc.

Buna ziua. sotia mea este inspector la o primarie de comuna angajata in iunie 2015, in februarie 2017 a iesit in crestere copil iar in luna mai 2018 a revenit la serviciu. ce coeficient ar trebui sa aiba conform noii legi de salarizare unitara: precizez ca are studii superioare de lunga durata
Buna ziua. Tcmai mi-am coasigurat mama si intentionez sa iau adeverinta de la serviciu in sensul acesta, insa nu stiu unde ar trebui sa merg cu ea. este suficient sa merg cu ea la medicul de familie sau trebuie sa merg cu ea la casa de sanatate?
Buna seara. Pentru o persoana reintoarsa din crestere copil de la 1 mai, voucherele de vacanta in valoare de cat i se vor putea acorda? Proportional cu perioada lucrata adica 8 luni sau pe intreg anul avand in vedere ca unitatea le va acorda in luna iulie?
Buna ziua. Am cumparat fetei mele o masina cu motorizare 2,0 de la o firma cu factura direct pe numele fetei. Acum... marea mea uimire este la pretul asigurarii care este de 1200 lei pe numele ei si 325 pe numele meu. Am declarat-o la primarie, rar-ul il am programat pe 23 mai iar la politie sunt pe 12 iunie. Programarile sunt facute pe numele fetei... acum ca dau anul asta mai mult nu e o problema...dar sa dau in fiecare an... chiar nu mi se pare ok. Ce as putea sa mai fac sa o trec pe numele meu?
Va multumesc. Am fost la casa de pensii si mi-au dat lunile o adeverinta in care se regasesc lunile cotizate si spre marea ma uimire in unii ani sunt luni sarite, in care nu s-a cotizat insa in cartea de munca nu este stipulat nimic, nicio modificare(banuiesc ca trebuia scris ca e in fara plata). de la casa de pensii mi-a spus ca o fi fost in fara plata insa niciodata mama nu a facut vreo cerere in sensul asta si nici nu are cunostinta sa ii fi spus ca o sa fie in fara plata desi a lucrat constant. Este posibil ca programul celor de la casa de pensii sa nu vada foarte corect perioadele cotizate?
Buna ziua.

Va rog sa ma indrumati in ceea ce priveste adeverinta de vechime in perioada in care se opera in cartea de munca si nu exista Revisalul. De la pensii ii spun mamei mele ca ii trebuie de la toate firmele la care a lucrat adeverita cu stagiul de cotizare, doar ca mama a lucrat la multe firme care in momentul acesta nu mai exista, de unde as putea lua adeverinta solicitata? A avut si perioade de somaj, operate in cartea de munca, oare si de la somaj trebuie adeverinta? mentionez ca toate locurile de munca au fost in judetul unde domiciliaza. Va multumesc
Răspuns la discuția Somaj - cotizatie la CAS
Va multumesc mult pentru raspuns!
Buna ziua. Daca intre 1 ianuarie 2014 si 31 dec 2014 o persoana a beneficiat de somaj, se considera aceasta perioada vechime la casa de pensii?