avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Activitate casa_noastra

Activitate casa_noastra

Da, personalul de la Primării care își desfășoară activitatea în cadrul Serviciilor publice de asistență socială (SPAS) sau în Compartimentele de asistență socială, beneficiază, începând cu data de 01 dec. 2015, în baza Legii nr. 293/2015 pentru modificarea OUG nr. 83/2014, de o majorare a salariilor de bază față de nivelul acordat în luna septembrie.
Atenție:
1. se majorează doar salariul de bază, nu și sporurile care nu sunt incluse în salariul de bază, (de ex. sporul pt. condiții vătămătoare). Majorarea se acordă pe baza dispoziției primarului.
2. majorarea nu se aplică personalului care are atribuții de asistență socială, însă lucrează în alte compartimente, ci doar acelora, care sunt angajați / numiți în cadrul SPAS sau în cadrul compartimentelor de asist.socială.
Bună ziua,
în anul 2007 am contractat un credit în franci elvețieni de la OTP Bank. Din iulie 2014 suntem în proces cu banca pentru clauze abuzive. Am cerut reducerea dobânzii la nivelul inițial și convertirea creditului în lei la cursul valutar de la data contractării creditului. Am câștigat partea cu dobânda, însă judecătorul nu s-a pronunțat referitor la cursul valutar (sentința a fost emisă la 6 luni după ultimul termen - nu știm de ce... ). Ambele părți au declarat apel (încă nu avem termen). În data de 15 ian.2016 am primit ofertă de la bancă: discount 25% din suma datorată (nu și din dobânda aferentă), ceea ce în cazul nostru înseamnă reducere de cca. 4000 de franci + convertirea creditului în lei la cursul de zi. Asta ar însemna o rată de cca. cu 300 de lei mai mic ca acum. Dar !!! : dobânda va fi variabilă + trebuie să semnăm o declarație că renunțăm definitiv la proces.
S-ar putea, că dacă acceptăm oferta, dobânda va crește (cum a crescut și după ce am contractat creditul), și iar ne trezim cu aceeași rată ca acum și nu vom putea apela nici la instanța de judecată.
Nu mai avem deloc încredere în bancă pentru că la contractarea creditului pur și simplu ne-au înșelat, afirmând că garantează (au folosit termenul : garantează !!!), că francul nu se va scumpi mai mult de 5% în 20 de ani + au majorat dobânda după cca. 6 luni de la semnarea contractului + au vândut contractul în Olanda, apoi l-au răscumpărat, toate acestea, desigur, fără a ne întreba și fără să fim consultați.
Am primit 2 săpt.de gândire dacă acceptăm oferta sau nu. Până atunci procesul nu se va finaliza. Nu știm ce să facem.
Întrebări:
- dacă cunoaște cineva un caz similar, în care clientul a câștigat procesul?
- cât de ”variabilă” poate să fie dobânda - dacă există limite legale, sau totul depinde de bancă?
- cum aș putea dovedi că în anul 2007 contractul a fost încheiat prin dol ?
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.