multumesc pentru idei, sunt tentante dar la noi in bloc daca administratia blocului decide ceva, fie ca esti sau nu esti de acord, ei actioneaza cum le place. E multa lume nemultumita, dar fiind in majoritate pensionari, nu prea au ce face. Iar cei ca mine sunt foarte putini, numar neglijabil care poate fi inlaturat f simplu. Apoi, nimeni nu stie cand e sedinta in bloc, auzi numai dupa ce a avut loc, de la unii mai guralivi. Ei bine, eu am inteles ca e vorba de o mafie care poate fi data jos doar daca tot blocul se pune pe ei - ceea ce la noi e imposibil. Sau cine are bani si timp de pierdut sa-i dea in judecata, asta ar mai fi o alta idee. Ei au mai avut o alta administratie la alt bloc din apropiere si au pierdut-o in urma unei decizii de tribunal. La mine la bloc, nu se poate, ca 80% dintre locatari sunt pensionari. Restul... am scris mai sus. Asta e. Cum nu am bani sa ma judec cu ei, desi mi-as dori nespus sa o pot face, voi vinde aici si voi lua o casa pe pamant...
Din pacate, mai trebuie sa curga multa apa pe Dambovita ca sa ajungem la un nivel de intelegere macar amiabila, fie ea si primitiva. Deocamdata, fiecare se poarta in felul lui, spontan, exact ca animalele in padure - adica fiecare face ce-l taie capul. Si tocmai pentru ca nu este o regula implementata, care sa convina majoritatii, se isca tot felul de discutii, unele dintre ele impardonabile. Eu am locuit la curte pana acum si, recunosc, nu reusesc sa ma integrez deloc intr-un mediu involuat, abcesic si plin de insinuozitati care nu-si au nici timpul, nici rostul, nici cazul si mai ales locul. Cred ca, totusi, cel mai bine pentru mine ar fi sa ma mut din nou la curte... e alta viata, oricum o viata mult mai lunga decat la bloc. Multumesc frumos inca o data pentru intentie si pentru idei.
M-am gandit si la varianta de a discuta cu vecinii, dar e un bloc unde lumea nu prea comunica... daca intelegeti. Si, da, administratorul vine doar de 2 ori, daca venea de 4, cred ca il impuscam... Voi incerca sa iau totusi legatura si cu ceilalti vecini, sa vad, din curiozitate cui ii place metoda si cui nu. Multumesc!
eu sunt de acord sa citesc in fiecare luna apometrele si sa predau cuantumul asociatiei, si sunt si de acord cu faptul ca e normal sa vina o data la 2-3 luni, cum scrieti, si sa verifice, dar nu de 2 ori pe luna, asa cum se procedeaza acum. Si nu asta m-ar deranja, la urma urmei, ci modul ofensiv in care o face. De aceea vreau sa-i arat o lege sau ceva obiectiv din care sa inteleaga ca nu sunt obligata sa-l primesc decat daca se intampla ceva grav. Altfel, cum nu-mi face dloc placere sa-i vad fatza, sa ne vedem la 3 luni. Dar nicidecum sa-i citesc apometrele la 3 luni.
Buna ziua
Am si eu o dilema. De cate ori pe luna are voie administratorul sa intre la mine in casa sa citeasca apometrele si contoarele de caldura? Pentru ca la blocul unde locuiesc eu, acest lucru se face de 2 ori pe luna. Este foarte adevarat ca se pune un afis pe usa liftului, dar orele nu sunt respectate, iar administratorul cand suna la usa uita sa mai ia degetul de pe sonerie. Si daca nu raspunzi mai si bate in usa, asa, ca sa-si anunte prezenta. L-am intrebat de ce vine de 2 ori si mi-a zis ca asa platesc ei facturile si ca asa trebuie. Fara alte explicatii. Ei, eu la "asa trebuie" reactionez urat. M-am tot abtinut, dar mi se pare prea mult. Am citit ca Ordinul 323/2010 ANRSC, la punctul 26 specifica faptul ca repartitoarele pot fi citite si de catre proprietar. Asa ca, a 2-a mea intrebare este: Pot sa-l primesc pe acest administrator, care este si casier, doar o data la 3 luni in casa pentru citirea contoarelor si apometrelor, asa cum mi se pare mie corect si firesc? Care este baza legala pentru acest demers, ca sa nu fie discutii ulterioare si sa pot si eu sa stau in casa nestresata. Pentru ca am senzatia ca sunt urmarita, fiindca nu trec nici 15 minute de cand vin acasa si imi si suna la usa. Perioada aceea e un stres pentru mine. Dar vreau sa rezolv problema in temei legal, nu cu certuri si judecata. Multumesc pentru ajutor.#-o