Parintii s-au despartit , au vandut ap , fiecare si-a luat partea , ca apoi sa-si cumpere cate un ap. cu o camera .Eu ( fiica) am ramas alaturi de mama , fratele meu (plecat din tara inainte de despartirea parintilor ) tine legatura cu tatal nostru .Cand mama si-a cumparat ap. a facut actul de vanzare-cumparare pe numele baiatului meu ( singurul nepot al parintilor mei ) ,eu fiind cumparatoare a uzufructului viager.
Acum apare urmatoarea intrebare : am gasit o casuta , proprietarul este de acord sa faca schimb + diferenta . Cum ar fi cel mai bine sa facem actele ? Mentionez ca :1.mama mea a muncit dupa divort timp de 8 ani in strainatate , tot ce-a castigat a trimis pe numele meu in tara ( cu procura eu ii luam si pensia ) 2.la casa ar dori sa aiba dreptul doar : ea ( pe timpul vietii ) , eu ( fara sotul meu ) si binenteles fiul meu ( de asemeni fara sotia lui ) . Greu , nu-i asa , sa se gaseasca o forma legala si solida pentru o astfel de situatie ! Fratele meu stie ca apartamentul e pe numele nepotului ( el nu are copii ) , dar cand luam casa , lucrurile se schimba daca actul se incheie in alta forma .
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns profesionist : pe ce nume si care sa fie forma actului casei ( vanzare-cumparare , donatie , testament ) , astfel incat mama mea care are 70 de ani , care a muncit ( si inca munceste ! ) din greu , care a suferit enorm in urma divortului dupa 40 de ani de casatorie , sa fie multumita ca agoniseala ei va ramane doar fiicei si implicit singurului nepot ? Fara sa apara numele ginerelui ( care inainte de casatorie a avut un baiat pe care nu l-a recunoscut niciodata , nu-i poarta numele , nici macar nu l-a vazut -dar instanta din anii 80 a hotarat ca el e tatal ) iar nepotul care in acest moment este casatorit , sa beneficieze singur de mostenirea din partea bunicii .
Multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra !