avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzarep-cumparare/donatie/testament ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzarep-cumparare/donatie/testament ?

Parintii s-au despartit , au vandut ap , fiecare si-a luat partea , ca apoi sa-si cumpere cate un ap. cu o camera .Eu ( fiica) am ramas alaturi de mama , fratele meu (plecat din tara inainte de despartirea parintilor ) tine legatura cu tatal nostru .Cand mama si-a cumparat ap. a facut actul de vanzare-cumparare pe numele baiatului meu ( singurul nepot al parintilor mei ) ,eu fiind cumparatoare a uzufructului viager.
Acum apare urmatoarea intrebare : am gasit o casuta , proprietarul este de acord sa faca schimb + diferenta . Cum ar fi cel mai bine sa facem actele ? Mentionez ca :1.mama mea a muncit dupa divort timp de 8 ani in strainatate , tot ce-a castigat a trimis pe numele meu in tara ( cu procura eu ii luam si pensia ) 2.la casa ar dori sa aiba dreptul doar : ea ( pe timpul vietii ) , eu ( fara sotul meu ) si binenteles fiul meu ( de asemeni fara sotia lui ) . Greu , nu-i asa , sa se gaseasca o forma legala si solida pentru o astfel de situatie ! Fratele meu stie ca apartamentul e pe numele nepotului ( el nu are copii ) , dar cand luam casa , lucrurile se schimba daca actul se incheie in alta forma .
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns profesionist : pe ce nume si care sa fie forma actului casei ( vanzare-cumparare , donatie , testament ) , astfel incat mama mea care are 70 de ani , care a muncit ( si inca munceste ! ) din greu , care a suferit enorm in urma divortului dupa 40 de ani de casatorie , sa fie multumita ca agoniseala ei va ramane doar fiicei si implicit singurului nepot ? Fara sa apara numele ginerelui ( care inainte de casatorie a avut un baiat pe care nu l-a recunoscut niciodata , nu-i poarta numele , nici macar nu l-a vazut -dar instanta din anii 80 a hotarat ca el e tatal ) iar nepotul care in acest moment este casatorit , sa beneficieze singur de mostenirea din partea bunicii .
Multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra !
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 11:33, 9 Aprilie 2011
buna ziua.
faceti un act de schimb, si constituiti in favoarea dvs si a mamei dvs dr de uzufruct viager/ sau un dr de habitatie viagera.
dreptul de proprietate asupra imobilului va apartine fiului dvs intrucat el este proprietarul apartamentului ce se ofera de catre fiul la schimb.
daca primul apartament a fost dobandit de catre fiul dvs ca bun comun in timpul casatoriei si acest nou bun va avea acelasi regim

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune/ schimb apartamente rosetta rosetta Buna ziua, am urmatoarea speta: un frate si o sora ai caror parinti traiesc. Parintii au un apartament cu trei camere, fata lor unul cu doua. Parintii vor sa ... (vezi toată discuția)
Nud prorietar! ce optiuni sunt in situatia data? IrisCristiana IrisCristiana Buna seara! Părinții mei pensionari doresc sa cumpere un apartament pe numele fiului meu major. Dorința lor este ca eu, fiica lor si mama nepotului lor, ... (vezi toată discuția)