Daca lucrurile sunt clare si noi ne intelegem intre noi, de ce trebuie intentat proces? Testul ADN la IML e obligatoriu in acest caz? Ma gandesc la evitarea de costuri inutile...
Ar fi o solutie mai simpla sa divortam inainte de nastere la notar si apoi, dupa nastere, mama merge cu cine vrea ea sa declare copilul?
Ideea e ca nu ne cramponam de hartii, consideram ca e mai important sa fim onesti cu noi insine si copilul, dupa ce se va naste, si din acest motiv vrem toti trei ca numele sa fie corect trecute in certificat. Chestii gen costuri intretinere nu sunt o problema, toti trei avem venituri ok si ne asumam responsabilitati.
Eu si sotia mea am fost separati o perioada. Intre timp ea a avut alta relatie si a ramas insarcinata. Intre timp locuim din nou impreuna. Dupa nasterea copilului, ne-am inteles sa ramanem casatoriti iar copilul sa fie recunoscut de catre tatal sau biologic.
Care este cea mai simpla modalitate pentru acest lucru, direct la Starea Civila, fara tagada de paternitate si alte complicatii? E posibil doar pe baza de simple declaratii (eu, in calitate de sot declar ca nu e copilul meu, tatal biologic declara ca e copilul lui, mama declara si ea cine e tatal si in certificat se trec numele cum trebuie de la inceput)?