Multumesc pentru raspuns.
Sentinta si-a produs efecte, dovada ca tatal meu si bunicul aveau roluri distincte la primarie, pe partile aferente din gospodarie, pentru care plateau impozite diferite. Totodata, la momentu lla care eu am solicitat deschiderea succesiunii pentru tatal meu nu s-a pus problema hotarii respecitve, doamna notar spunandu-mi chiar ca s-a prescris posibilitatea vreunui apel.
In anul 2004, in urma unei contestatii la executare silita, tatal meu, decedat in anul 2010, a primit, prin dezbaterea succesiunii dupa bunica mea, decedata in anul 1999, o parte din casa cu cinci camere, o parte din curte si un patul, din gospodaria comuna supusa executarii, pentru fapta comisa de bunicul meu, decedat in ianuarie 2016. Bunicul meu a primit o parte mai mare din casa, magazia si soprul, iar matusa mea o sulta platibila de tatal meu. Contestatia la executare a fost formulata de tatal si matusa mea, reprezentata prin avocat. In urma cu doua luni, dupa decesul parintilor mei si al bunicului, a aparut matusa mea care vrea sa impartim la 2 toate bunurile existente in gospodaria respectiva, inclusiv partea tatatui meu. I-am spus ca eu am certificat de mostenitor dupa tatal meu, iar ea a motivat ca nu stie de asa ceva. Drept pentru care a cerut judecatoriei din raza teritoriala in care se afla domiciliul defunctilor, repunerea ei in termenul de apel, sa desfiinteze sentinta si incheierea de admitere in principiu si sa trimita cauza spre rejudecare la instanta de fond.
Stiu asta de la cei care au fost chemati ca martori si erau parti in dosarul de executare din anul 2004.
Intrebarea mea este: Se mai poate face un asemenea apel iar instanta sa admita apelul maatusii mele, la 12 ani? Nu a intervenit niciun termen de prescriptie, chiar daca ea sustine ca nu a stiut de procesul respectiv, cu toate ca stia, deoarece a si venit in anul 2004, dupa ce s-a pronuntat respectiva sentinta, si a luat de la parintii mei produse pe care le-a vandut (2 porci si vin)?
Multumesc anticipat pentru sfaturi.
Multumesc
Dar in aceasta situatie nu se poate interpreta ca ambii parinti beneficiaza de drepturi? Mai exact, prin renuntarea mamei la concediul de crestere a copilului, nu toate drepturile conferite de lege sunt transferate catre tatal care a solicitat concediul? Adica mama putea sa solicite acest drept, concediul de crestere a copilului, fara sa mai implice in vreun fel angajatorul de a-i asigura conditii de alaptare sau reducerea programului, intrucat nu angajatorul a solicitat revenirea mamei la serviciu. Nu tatal ar trebui sa se descurce acum cu cresterea copilului pana la doi ani, deoarece el si-a asumat totul prin intrarea in concediul de crestere a copilului? Adica are rol de mama acum.
În cazul în care salariata decide să se întoarcă la muncă imediat după concediul de maternitate, aceasta mai poate solicita o reducere de două ore a timpului de lucru zilnic în vederea alăptării copilului, chiar daca sotul/concubinul a optat pentru concediul pentru cresterea copilului, pe o perioada de un an?