avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Repunerea in termenul de apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Repunerea in termenul de apel

In anul 2004, in urma unei contestatii la executare silita, tatal meu, decedat in anul 2010, a primit, prin dezbaterea succesiunii dupa bunica mea, decedata in anul 1999, o parte din casa cu cinci camere, o parte din curte si un patul, din gospodaria comuna supusa executarii, pentru fapta comisa de bunicul meu, decedat in ianuarie 2016. Bunicul meu a primit o parte mai mare din casa, magazia si soprul, iar matusa mea o sulta platibila de tatal meu. Contestatia la executare a fost formulata de tatal si matusa mea, reprezentata prin avocat. In urma cu doua luni, dupa decesul parintilor mei si al bunicului, a aparut matusa mea care vrea sa impartim la 2 toate bunurile existente in gospodaria respectiva, inclusiv partea tatatui meu. I-am spus ca eu am certificat de mostenitor dupa tatal meu, iar ea a motivat ca nu stie de asa ceva. Drept pentru care a cerut judecatoriei din raza teritoriala in care se afla domiciliul defunctilor, repunerea ei in termenul de apel, sa desfiinteze sentinta si incheierea de admitere in principiu si sa trimita cauza spre rejudecare la instanta de fond.
Stiu asta de la cei care au fost chemati ca martori si erau parti in dosarul de executare din anul 2004.
Intrebarea mea este: Se mai poate face un asemenea apel iar instanta sa admita apelul maatusii mele, la 12 ani? Nu a intervenit niciun termen de prescriptie, chiar daca ea sustine ca nu a stiut de procesul respectiv, cu toate ca stia, deoarece a si venit in anul 2004, dupa ce s-a pronuntat respectiva sentinta, si a luat de la parintii mei produse pe care le-a vandut (2 porci si vin)?
Multumesc anticipat pentru sfaturi.
Cel mai recent răspuns: vapopescu73 , utilizator 22:54, 19 Octombrie 2016
Buna seara,
Nu cred ca mai are vreo sansa.
Interventia acelei prescriptii probabil ca exista dar pana nu vede cineva de specialitate TOATE actele e greu de raspuns competent.
Sentinta aceia a fost legalizata, si-a produs efectele?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2016
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Multumesc pentru raspuns.
Sentinta si-a produs efecte, dovada ca tatal meu si bunicul aveau roluri distincte la primarie, pe partile aferente din gospodarie, pentru care plateau impozite diferite. Totodata, la momentu lla care eu am solicitat deschiderea succesiunii pentru tatal meu nu s-a pus problema hotarii respecitve, doamna notar spunandu-mi chiar ca s-a prescris posibilitatea vreunui apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj- succesiune-ajutor olympya olympya buna ziua! v-as ruga sa ma ajutati intr-o problema delicata legata de o succesiune.Bunica mea si bunicul au avut un imobil pe numele la amandoi si 2 copii. ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesine mostenitori SMDDI SMDDI locuiesc in casa parinteasca a tatalui,casa apritind bunicii mele care este decedata,mostenitorii bunicii fiind tatal meu ,care este decedat si el si matusa ... (vezi toată discuția)
indiviziune CTL CTL Buna ziua, am o intrebare pentru lalurire. In anul 2008 bunica a decedat iar in 2009 a decedet si bunicul,in urma a ramas un apartament,care era pe numele ... (vezi toată discuția)