avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj- succesiune-ajutor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj- succesiune-ajutor

buna ziua!
v-as ruga sa ma ajutati intr-o problema delicata legata de o succesiune.Bunica mea si bunicul au avut un imobil pe numele la amandoi si 2 copii. Bunicul a decedat in 2004, iar in 2005 tatal meu(unul dintre cei 2 copii) s-a mutat cu bunica si a imbunatatit locuinta cu diferite lucruri( centrala, renovare, a dat o alta fatada a casei- a investit in aceasta casa).In anul 2009 tatal meu a decedat iar succesiunea dupa bunicul nu a fost facuta, apoi a decedat si bunica si succesiunea nu a fost facuta nici in momentul de fata. In anul 2006 bunica a facut o declaratie prin care declara ca:
..In perioada 1980-2006, ea a primit de la fiica sa(celalalt copil al bunicilor) suma de 40000euro , reprezentand aproximativ 130 euro pe luna , suma ce a fost folosita de ea( bunica ) si sotul ei(bunicul) decedat in 2004 , ca ajutor financiar atat ptr. nevoile zilnice cat si ptr. intretinerea imobilului...
La aceasta declaratie au fost martore si 2 persoane care au declarat ca ,,, stim faptul ca d-na C.T( asa o cheama pe bunica) si sotul acesteia , decedat in 2004 , au primit cu titlu de ajutor financiar suma de 40000 euro, reprezentand aprox. 130 euro pe luna, de la fiica lor, suma ce a fost folosita atat ptr. nevoile zilnice cat si ptr. intretinerea imobilului.,,
Acum matusa vrea sa facem succesiunea iar intrebarea mea este daca are aceasta declaratie va afecta succesiunea ? Adica notarul va tine cont de aceasta declaratie si ea - matusa va primi un procent mai mare din imparteala acestui imobil?
Va rog sa ma lamuriti in aceasta problema. mentionez ca si tatal meu a investit in acest imobil dar eu nu am o astfel de declaratie decat martorii, adica vecinii.
va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 16:44, 28 Aprilie 2011
tatal si sora dansului au dreptul la parti egale din averea parintilor sai. insa trebuie dezbatute ambele succesiuni. daca matusa dvs vrea sa-si recupereze suma de 4000 de euro va trebui sa apeleze la instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune prin instanta olympya olympya buna ziua! va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste o succesiune. treburile stau in felul urmator: - imobil proprietate comuna bunici. Bunicii au 2 copii. ... (vezi toată discuția)
Succesiune MihaelaGeorgia MihaelaGeorgia Am o mare nedumerire: singura avere a bunicilor mei este un apartament cu 3 camere,care este pe numele bunicului. Bunicul a decedat in urma cu 17 ani si in ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire Mandras07 Mandras07 Buna ziua, Doresc o Informatie daca se poate, In urma cu cati-va ani ,au Decedat Bunicii mei iar la scur timp a decedat tatal meu . Anul trecut eu impreuna ... (vezi toată discuția)