buna ziua!
v-as ruga sa ma ajutati intr-o problema delicata legata de o succesiune.Bunica mea si bunicul au avut un imobil pe numele la amandoi si 2 copii. Bunicul a decedat in 2004, iar in 2005 tatal meu(unul dintre cei 2 copii) s-a mutat cu bunica si a imbunatatit locuinta cu diferite lucruri( centrala, renovare, a dat o alta fatada a casei- a investit in aceasta casa).In anul 2009 tatal meu a decedat iar succesiunea dupa bunicul nu a fost facuta, apoi a decedat si bunica si succesiunea nu a fost facuta nici in momentul de fata. In anul 2006 bunica a facut o declaratie prin care declara ca:
..In perioada 1980-2006, ea a primit de la fiica sa(celalalt copil al bunicilor) suma de 40000euro , reprezentand aproximativ 130 euro pe luna , suma ce a fost folosita de ea( bunica ) si sotul ei(bunicul) decedat in 2004 , ca ajutor financiar atat ptr. nevoile zilnice cat si ptr. intretinerea imobilului...
La aceasta declaratie au fost martore si 2 persoane care au declarat ca ,,, stim faptul ca d-na C.T( asa o cheama pe bunica) si sotul acesteia , decedat in 2004 , au primit cu titlu de ajutor financiar suma de 40000 euro, reprezentand aprox. 130 euro pe luna, de la fiica lor, suma ce a fost folosita atat ptr. nevoile zilnice cat si ptr. intretinerea imobilului.,,
Acum matusa vrea sa facem succesiunea iar intrebarea mea este daca are aceasta declaratie va afecta succesiunea ? Adica notarul va tine cont de aceasta declaratie si ea - matusa va primi un procent mai mare din imparteala acestui imobil?
Va rog sa ma lamuriti in aceasta problema. mentionez ca si tatal meu a investit in acest imobil dar eu nu am o astfel de declaratie decat martorii, adica vecinii.
va multumesc anticipat.
tatal si sora dansului au dreptul la parti egale din averea parintilor sai. insa trebuie dezbatute ambele succesiuni. daca matusa dvs vrea sa-si recupereze suma de 4000 de euro va trebui sa apeleze la instanta de judecata.
Succesiune
MihaelaGeorgia
Am o mare nedumerire: singura avere a bunicilor mei este un apartament cu 3 camere,care este pe numele bunicului. Bunicul a decedat in urma cu 17 ani si in ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire
Mandras07
Buna ziua, Doresc o Informatie daca se poate,
In urma cu cati-va ani ,au Decedat Bunicii mei iar la scur timp a decedat tatal meu .
Anul trecut eu impreuna ... (vezi toată discuția)