avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

indiviziune

Buna ziua, am o intrebare pentru lalurire.
In anul 2008 bunica a decedat iar in 2009 a decedet si bunicul,in urma a ramas un apartament,care era pe numele amandurora.
Bunica a avut doi Copiii,tatal meu care a decedat in 1990,si matusa mea.
Ca urmas ai tatalui sunt eu si inca doi frati,fratii mei si matusa mea au dat declaratie de renuntare la mostenire,cu acestea am dezbatut succesiunea pe partea bunicii(25% din imobil).
Dupa decesul bunicului am aflat ca are o fata din alta casatorie si ca este plecata din localitate de peste 30 de ani.
Tinand cont ca am avut grija de bunicii mei, cum pot intra in posesia imobilului,sau cel putin sa maresc cota de succesiune .
Precizez ca fata bunicului nu a tinut legatura cu bunicul.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 15:20, 8 Septembrie 2010
dezbateti succesiunea bunicului in instanta si printre altele invocati si prescriptia dreptului de optiune succesorala
cam asa/
23/06/2008 ADMITE CEREREA CA ÎNTEMEIATÃ. CONSTATÃ DESCHISÃ SUCCESIUNEA DEFUNCTULUI ... 29 OCT. 1995. CONSTATÃ CALITATEA DE MOªTENITOR LEGAL A RECLAMANTULUI ... CONSTATÃ MASA SUCC. COMPUSÃ DIN IMOB SIT ÎN STR. LOTRIOARA. CONSTATÃ CÃ PÂRÂTUL ESTE STRÃIN DE MOªTENIRE PRIN PRESCRIŢIA DREPTULUI DE OPŢIUNE SUCCESORALÃ. CU APEL. Soluţionare
24/03/2008
caracterele sunt mari de la copy/paste:)
Pagina 1
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2010
ContSters163072, utilizator
buna ziua.
deschideti succesiunea dupa bunicul la notar sau in instanta, urmand sa fie citata si fiica sa din cealalta casatorie.
daca aceasta nu se prezinta puteti deschide succesiunea in instanta .
sau puteti sa va adresati direct instantei de judecata si invocati prescriptia dreptului de optiune succesorala, in ceea ce o priveste pe fiica bunicului.
buna ziua.
dezbateti direct la instanta in contradictoriu cu fiica bunicului.
cererti instantei sa se constate ca este straina de succesiune prin neacceptarea acesteia in termenul legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cu bucluc radu.gurita radu.gurita Stau cu familia intr-o casa mostenita de la mama,care la randul ei a mostenit-o de la parinti. Mama mea a decedat in 1993, avand act de succesiune dupa ... (vezi toată discuția)
Proces succesiune maria dinca maria dinca Buna ziua, As dori sa stiu de catre [b]cine[/b] se poate face succesiunea in urmatoarea situatie: In urma decesului bunicului meu in anul 1984,bunica a ... (vezi toată discuția)
Intoducerea succesiunii dupa termenul legal de 6 luni bogdAN818 bogdAN818 Va rog sa ma lamuriti privind urmatoarea situatie: tatal meu a decedat acum 7 ani, iar bunici mei de 3 ani(parintii tatalui meu). Bunurile sunt trecute pe ... (vezi toată discuția)