locuiesc in casa parinteasca a tatalui,casa apritind bunicii mele care este decedata,mostenitorii bunicii fiind tatal meu ,care este decedat si el si matusa mea(sora tatalui), care este in viata si locuieste in alta localitate. Mentionez faptul ca ca io si parintii mei am locit impreuna cu bunica in aceasta casa timp de 27 ani,parintii mei participand pe toata aceasta perioada la plata impozitelor precum si la intretinerea gospodariei si a bunicii,mama fiind cea care a suportat cheltuielile de inmormantare a bunicii, si acum intreb: intre cine va trebui sa aiba loc procesul de impartire a casei,intre mine(ca mostenitor al tatalui meu, el ne mai fiind in viata) si matusa mea (ca mostenitor direct al buncii) sau la acest proces va avea dreptul si mama mea dat fiind faptul ca locuit in aceasta casa timp de 27 ani? Si ce drepturi are fiecare parte, ii revine matusii mele care nu a contribuit cu nimic, la intretinerea bunicii si acestei case 1/2 din gospodarie?
In calitate de succesibila, matusa poate avea dreptul la 1/2 din casa. Totusi, daca matusa nu a aceptat mostenirea in termen de 6 luni de la decesul bunicii inseamna ca poate fi declarata straina de succesiune.
Deci, daca matusa nu a locuit in casa si nici nu a dat o declaratie de acceptare a mostenirii solicitati instantei sa constate ca matusa este straina de succesiune.
Dezbatere mostenire
efuionut
Situatia sta in felul urmator, Bunicii din partea tatalui meu, mama si tatal meu au decedat si tatal meu mai are o sora. Din totdeauna tatal meu si mama mea ... (vezi toată discuția)