avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme mostenire

Buna ziua.Daca ma puteti ajuta si pe mine cu niste explicatii la problema mea va sunt sincer recunoscator.In primul rand sa va explic cum stau treburile.In 1989 a decedat bunicul meu.El avea o casa construita cu bunica mea pe terenul bunicii mele.Aveau trei copii.Un baiat(tatal meu)si doua fete.In momentul decesului el locuia cu bunica mea si parintii mei.Celelalte fete fiind maritate la casele lor.Dupa deces bunica mea a facut un certificat de mostenitor prin notariat pentru 1/2 din casa(partea bunicului)in favoarea tatalui meu.La notar au fost chemati tatal meu si una dintre fiice,cealalta fiind grav bolnava la pat.Certificatul de mostenitor s-a incheiat cu o parte de 1/1 in favoarea tatalui meu.Fiica care a mers la notar a cedat mostenirea din partea tatalui sau in favoarea fratelui care a ramas in continuare in casa cu familia.In 1991 a decedat fiica bolnava care avea la randul sau doi baieti.Intre timp tatal meu care a mai modernizat casa pe ici pe colo s-a despartit de mama mea,dar fara sa bage divortul.Asta se intampla prin 1992,cred.In anul 2011 a decedat bunica.Sora tatalui meu(cea in viata) si baietii celeilalte surori decedata nu au cerut succesiunea dupa decesul bunicii pt. dezbaterea succesiunii pe 1/2 din casa(adica partea bunicii).Tatal meu a ramas in continuare in casa singur avand grija de gospodarie pana in primavara acestui an cand a decedat si el(mai exact i aprilie 2013)Pe la sfarsitul lui mai 2013 am depus actele pentru succesiune.Matusa mea doreste jumatate din casa dupa ce in 1990 a cedat partea ei in favoarea tatalui meu.Acum s-a aliat cu unul din verii mei a celeilalte matusi decedata(cea care nu a fost citata la notar)ca sa anuleze certificatul tatalui meu de mostenitor.Celalalt var tine cu mine.Intrebarea mea este daca poate sa anuleze certificatul de mostenitor si daca ''da '' i se poate anula si hotararea matusii mele care a cedat atunci de buna voie in favoarea tatalui meu?Chiar nu se tine cont de cine a avut grija de bunica mea 22 de ani dupa ce a murit bunicul meu? Nu se tine cont ca timp de vreo 40 de ani sora tatalui meu a plecat din casa parinteasca si casa aceia nu putea sa stea in picioare fara intretinere?Va rog sa analizati si sa ma invatati si pe mine ce pot face in situatia aceasta.Am uitat sa va informez ca pe titlul de proprietate este trecut tatal meu,bunica mea si matusa care traieste.Este trecuta o casa cu 6 camere,5 Ha pamant extravilan si 1Ha intravilan.Precizez ca este undeva la tara casa si pt. mine este o valoare sentimentala aceasta casa.Este casa unde am crescut si am copilarit.Va multumesc anticipat.Cu cat imi dati raspunsuri mai rapid cu atat mai bine.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 17:32, 31 Octombrie 2013
Un raspuns cat mai corect se poate da tinand cont de acte. Orice mentiune facuta pe un certificat de mostenitor si neluata in calcul poate schimba toate datele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imposibilitate dezbatere mostenire gabiconstanta gabiconstanta bunicii mei nicolae si anica au avut 4 fete .--ionica , nela , lia , tudorita . in anul 1970 bunicul nicolae a decedat - sa facut succesiune - au ... (vezi toată discuția)
Mostenire Evapop Evapop Cum ar trebui sa procedez in urmatoare situatie? Bunica mea (decedata in 2006) a avut o casa si teren agricol. Ea a avut 2 copii (pe tatal meu si pe sora ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre mostenire Asusro Asusro Buna ziua . Se da urmatoarea situatie : Bunicii mei traind undeva la tara intr-o casa mare si cu curte pe masura , au avut 3 copii , cel mai mare o fata acum ... (vezi toată discuția)