avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare despre mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare despre mostenire

Buna ziua . Se da urmatoarea situatie : Bunicii mei traind undeva la tara intr-o casa mare si cu curte pe masura , au avut 3 copii , cel mai mare o fata acum in varsta de 80 ani , cel mijlociu tatal meu care decedat acum 11 ani la varsta de 63 ani si fiul cel mic care a decedat de curand . Mentionez ca fata cea mare , actuala mea matusa are 2 fete din care doar una casatorita . Eu sunt singurul fiu al tatalui meu iar unchiul meu fratele cel mic nu a avut copii , in schimb el locuind intotdeauna in casa de la tara. As dori sa va intreb cum se va face dezbaterea mostenirii daca am ramas doar eu si matusa mea ca mostenitori directi ? Daca cei 2 frati mai mari au semnat vreun act prin care cedeaza tot celui mic care a ramas in casa schimba cu ceva situatia ? Sau daca cel mic care a murit de curand i-ar fi cedat surorii celei mari care inca traieste drepturile ? Va multumesc !!
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2016
Asusro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Asusro , utilizator 11:52, 7 Decembrie 2016
Dacă dezbateți succesiunea dupa bunici, averea acestora se împarte în mod egal intre dvs și matusa. Dacă s-aar fi făcut ceva în legătură cu aceasta moștenire ați fi aflat de la tata.
Și dacă ar fi cedat fratelui mai mic, tot egal cu matusa o sa împărțiți.
Dacă or fi dezbătut moștenirea după bunici și or fi cedat mătusii, nu mai aveți ce moșteni după bunici.
Buna seara,
TOATE bunurile ramase de pe urma bunicilor se impart in 3 parti egale (cati copii au fost).
La randul lor, fiecare parte se impart in atatea parti cati nepoti sunt de pe urma fiecarui copil.
Partile copiilor decedati se impart, fiecare in parte, in atatea parti cati copii a avut fiecare.
Multumesc de raspuns ! Puteti va rog sa spuneti mai exact cate parti are fiecare din mostenire in acest caz ? Deoarece se pare ca nu concorda cu ce a spus cineva mai sus !
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2016
Asusro, utilizator
Cineva-ul de mai sus v-a zis ca veti imparti egal cu matusa pt ca sunteti singurii mostenitori. Asta in final, pentru ca la notar veti dezbate succesiunile in ordinea deceselor.. intai bunica sau bunicul, apoi dupa unchiul decedat, dvs veniti la mostenirea bunicilor prin reprezentarea tatalui dvs.
Copiii matusii nu au vreun drept ca mama lor e in viata.
Acum am inteles exact . Va multumesc pentru raspunsuri si va urez o zi frumoasa in continuare .

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii - fara copii ai decedatilor Elena27R Elena27R Buna ziua, Suntem in situatia de a cumpara o casa si terenul aferent care a ramas in urma decesului unor rude, matusa si unchi decedati amandoi acum 1 an. ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa bunici anabella27 anabella27 Buna ziua. Bunicul meu a decedat acum 33 de ani. Mostenitori au ramas tatal Meu Si fratele sau Si bunica . Acum 7 ani tatal Meu a decedat iar la 6 luni ... (vezi toată discuția)
Partaj succesiune, mostenire ovidiu82tm ovidiu82tm este vorba despre o mostenire.bunica si bunicu au decedat demult,au avut doi copii ,unul a fost tata care a decedat si el, noi suntem 6 frati din care unu ... (vezi toată discuția)