avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire dupa bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire dupa bunici

Buna ziua. Bunicul meu a decedat acum 33 de ani. Mostenitori au ramas tatal Meu Si fratele sau Si bunica . Acum 7 ani tatal Meu a decedat iar la 6 luni distanta a decedat Si fratele sau. Anul trecut a decedat Si bunica mea iar verii Mei vor sa facem succesiune dupa ea. Mentionez ca am ramas Eu Si fratele Meu si 2 copii ai unchiului Meu. Intrebarea mea ar fi la succesiune mergem doar noi nepotii sau trebuie sa vina si mama mea Si matusa. Spre exemplu daca ar vinde casa Ramasa de la bunici banii se impart la 4 adica Intre nepoti sau la 6 adica Intre nepoti si jurors?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:31, 5 Februarie 2018
Pe bunic (jumatatea lui din bunuri) îl mostenesc bunica (1/4) si tata + unchiul (3/4, adica 3/8 fiecare).
Apoi trebuie dezbătute succesiunile pentru cota tatălui și a unchiului, unde moștenitori vor fi soțiile și copiii fiecăruia.
Apoi, trebuie dezbătută moștenirea pe cota de 5/8 a bunicii, moștenitori fiind doar nepoții in cote parti egale de 1/4.
Deci, daca mama si mătușa au pretentii la succesiunea unchiului și tatălui, indirect, vor moșteni și ele o cota mică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunici - provincie Camina33 Camina33 Buna ziua, Am sa incerc sa detaliez cat mai clar posibil aceasta speta. In urma cu 3 ani a decedat tatal meu, 6 luni mai tarziu a decedat fratele lui, ... (vezi toată discuția)
Bunica a murit acum 24 de ani.a avut 3 baieti. unul a decedat ... AnaMiki AnaMiki Bunica a murit acum 24 de ani.A avut 3 baieti.Unul a decedat inaintea ei.El a avut 1 baiat care a d3cdat acum 5 ani si nu a fost casatorit si nu are ... (vezi toată discuția)
Mostenire liviughita liviughita Tatal meu a decedat in 2001,el a fost casatorit legal cu mama mea din 1970. Dupa decesul tatalui meu ,am dezbatut mostenirea cu mama ,si conform legii a fost ... (vezi toată discuția)