Ma chinui de ceva timp sa rezolv o ecuatie contabila care pare de nerezolvat dar este posibil ca din prea multe cifre trecute prin fata ochilor sa scap ceva.
Pe scurt:
Activ Soldul de casa este verificat si este corect; Soldul contului bancar este cel corect (aflat si pe extrasul de cont; Depozitul bancar nemodificat de ani buni, adica a ramas acelasi; Restantierii lunii afisate si cei cu restante din luni anterioare verificati si ei si au fost introdusi corect in balanta; Facturile achitate in luna curenta si Acte de plata neachitate si puse pe liste sunt verificate si sunt corecte.
Pasiv Fondul de rulment neschimbat de aproximativ 5 ani Facturi neachitate in avans si introduse in liste facut corect; Fondul de penalizari, dobanzile bancare, chirii spatii comune, taxe caini si alte activitati administrative sunt verificate si prin fisa de operatiuni din venituri, deci sunt corecte.
Acum vin si intreb... de ce raman cu diferenta in plus pe pasiv in conditiile in care situatia activ-pasiv din luna anterioara este reglata.#-o:(:((
Buna ziua,
Avem urmatoarea dilema: 4 proprietari din bloc sunt racordati la teava comuna de gaze a scarii. Restul de 40 de proprietari, alaturi de alti 88 de la celelalte 2 scari au optat pentru bransarea la noua teava de gaze (ma rog, de acum 10 ani), avand contor individual.
Teava comuna veche a trebuit sa sufere o interventie de reparatii. Problema este cine plateste aceasta reparatie? Doar cei 4 care sunt inca racordati la ea sau toti locatarii scarii pentru ca e parte comuna?
Legea 230 spune asa:
1. Toti proprietarii vor plati reparatiile partii comune, chiar daca nu mai sunt bransati
2. Comitetul executiv poate lua decizii cu privire la intretinerea, repararea partilor comune
Pe partea cealalta avem Noul Cod Civil care spune asa:
Art 654
Cheltuielile legate de intretinerea, repararea si exploatarea partilor comune
1. in lipsa unor prevederi legale sau intelegeri contrare, fiecare coproprietar suporta cheltuielile legate de intretinerea, repararea si exploatarea partilor comune, in proportie cu cota sa parte.
2. cu toate acestea, cheltuielile legate de partile comune folosite exclusiv de catre unii dintre coproprietari cad in sarcina acestora din urma.