In urma cu un an am fost agresat de o persoana. Am primit de la medicina legala un certificat de 12 zile pentru ingrijiri medicale in baza caruia am depus o plangere la sediul politiei. Dupa cercerarile efectuate dosarul a fost inaintat la procuratura care apoi a dispus urmarirea penala impotriva agresorului si au inaintat dosarul la judecatorie.
La ora actuala dosarul se afla in curs de judecata la al treilea termen. Menzionez ca la primele doua termene nu m-am prezentat din cauza ca eram plecat din tara. intenzionez sa ma prezint la urmatorul. Menzionez ca agresorul si-a recunoscut faptele.
Doresc sa precizez ca nu m-am constituit inca 'parte civila' pentru a cere eventualele daune materiale sau morale.
Am fost contactat recent de agresor care doreste impacarea pentru a evita o posibila condamnare. El doreste sa imi retrag plangerea prealabila iar in schimbul acestui lucru e dispus sa imi inmaneze o anumita suma de bani care ar reprezenta neplacirle create.
Din ce cunosc, in cazul retragerii plangeri prealabile, agresorul nu mai are nici o raspundere penala sau civiila in aceasta speta si mai mult ar trebui ca eu sa platesc cheltuielile de judecata...
Doresc ca va intreb cum as putea sa procedez in cazul in care doresc impacarea cu cealta parte , insa fara a trebui sa platesc eventualele cheltuieli de judecata. Se poate cere impacarea la urmatorul termen sau trebuie mers inaintea procesului la un notar sau mediator ? pot sa primesc de la celalta parte o anumita suma de bani sau acest lucru trebuie cerut doar in instanta ?
Va multumesc mult pentru raspuns si pentru ajutor.