avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Activitate natya

Activitate natya

Răspuns la discuția Accident auto, polita RCA
Multumesc pentru raspuns.
Buna seara. Am cateva intrebari cu privire la producerea unui accident auto, din culpa, cu incheierea unei intelegeri amiabile, fara victime. Daca soferul masinii accidentate, pe motiv ca nu se simte bine sau ca vrea sa fie linistit cu privire la starea de sanatate, a solicitat bani pentru CT, pe care i-am dat, apoi si-a facut, din proprie initiativa si alte investigatii, pe care le doreste decontate, aceste investigatii se pot deconta din polita RCA? In aceasta situatie se poate constitui dosar penal, desi, initial, soferul nu a dorit sa mearga la spital? Poate sa mearga la politie la 5 zile de la producerea accidentului, cu toate ca politia a ajuns, intamplator, in zona, la momentul accidentului, a luat act de cele intamplate si i s-a spus ca am incheiat intelegere amiabila si ca nu sunt victime?
Este corect ca un furnizor sa calculeze penalitati de intarziere, la sfarsit de an, pentru facturile emise lunar si platite cu o mica intarziere fata de scadenta mentionata in contract? Nu trebuia sa fac acest lucru dupa fiecare factura platita intarziat si trecuta penalizarea in factura urmatoare? Mai are dreptul sa incaseze aceste penalitati dupa un an de zile? Se poate face ceva pentru anularea penalitatilor sau diminuarea lor?