avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident auto, polita RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident auto, polita RCA

Buna seara. Am cateva intrebari cu privire la producerea unui accident auto, din culpa, cu incheierea unei intelegeri amiabile, fara victime. Daca soferul masinii accidentate, pe motiv ca nu se simte bine sau ca vrea sa fie linistit cu privire la starea de sanatate, a solicitat bani pentru CT, pe care i-am dat, apoi si-a facut, din proprie initiativa si alte investigatii, pe care le doreste decontate, aceste investigatii se pot deconta din polita RCA? In aceasta situatie se poate constitui dosar penal, desi, initial, soferul nu a dorit sa mearga la spital? Poate sa mearga la politie la 5 zile de la producerea accidentului, cu toate ca politia a ajuns, intamplator, in zona, la momentul accidentului, a luat act de cele intamplate si i s-a spus ca am incheiat intelegere amiabila si ca nu sunt victime?
Cel mai recent răspuns: natya , utilizator 14:19, 23 Noiembrie 2020
Bună ziua.
În cazul unui accident din care au rezultat doar daune materiale și s-a întocmit constatarea amiabilă, asiguratorul va despăgubi doar costurile de reparații sau contravaloarea vehiculului în cazul unei daune totale.
Dacă în urma investigațiilor medicale rezultă că păgubitul a suferit anumite vătămări corporale în accidentul rutier, el poate depune o plângere penală, iar în cazul unui dosar penal, asiguratorul va fi obligat să plătească și acele costuri medicale. Evident, plângerea penală depinde de mai mulți factori, de exemplu: nr. zile de îngrijiri medicale, dacă a purtat sau ne centura de siguranță, starea tehnică a autoturismului, posibilități de evitare, etc...
În cauză se poate face o expertiză tehnică prin care se pot determina toate cele de mai sus.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victime dio2016 dio2016 Buna dimineata, Va rog sa ma ajutati si pe minein urmatoarea problema. A avut loc un accident de circulatie( lovire din spate). Soferul masinii lovite ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala crysta crysta cati bani se pot cere ca daune in cazul unui accident rutier in care victima a suferit vatamari corporale iar certificatul medico-legal este de 10 zile. Ce ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - dosar penal nanum nanum am mare nevoie de sfaturile si indrumarile d-voastra... in urma cu cateva zile am produs un accident rutier din vina mea, intr-o intersectie in care trebuia ... (vezi toată discuția)