am mare nevoie de sfaturile si indrumarile d-voastra...
in urma cu cateva zile am produs un accident rutier din vina mea,
intr-o intersectie in care trebuia sa acord prioritate un sofer de pe drumul cu prioritate m-a lasat sa trec, insa din spatele acestuia a venit un taxi si l-am lovit, clar din vina mea pentru ca eu eram cel care trebuia sa acord prioritate si sa ma asigur.
am coborat din masina , am vazut ca soferul si pasagerul din taxi sunt ok ( impactul fiind foarte mic datorita vitezei reduse ) si ca orice om am inceput sa discut cu soferul de taxi sa ne intelegem cum rezolvam problema accidentului. amandoi castigandu-ne existenta din soferie am cazut de acord sa declaram accident in parcare eu dadu-i asigurarea pentru reparatii si o suma de bani ( ca omul sa fie multumit ). omul intelegator a acceptat insa de aici incepe nenorocirea. in acel moment din taxi a coborat pasagerul, o femeie de vreo 60 de ani si a inceput sa tipe ca ,,am omorat-o'' (presupun ca a auzit intelegerea nostra si striga cu suparare nici decum cu durere). la tipetele ei un cetatean a sunat la 112 , a venit salvarea si politia si in urma acestui fapt mi s-a intocmit dosar penal. medicii dupa salvare au fost orecum nedumeriti de faptul ca au fost chemati atat timp cat nu era nimeni ranit dar fiind nevoiti sa-si faca treaba au trebuit sa o ia pe acea femeie la urgente. politia a facut masuratori, cercetari etc si mi-au suspendat permisul cu drept de circulatie 15 zile pentru dosar penal cu victime.
a doua zi dimineata m-am dus la spital sa vad in ce stare e femeia respectiva iar medicii de la urgente mi-au spus ca i-au dat drumul seara deoarece in urma investigatiilor femeia nu avea nici macar o zgaritura,( cu toate ca medicilor se plansese ba ca o doare o mana, ba capul, iar acestia i-au facut radiografii, consultatii si toate investigatiile necesare ).
acum va rog forte mult cine imi poate spune ce curs va avea acel dosar penal intocmit de politie ?
daca batrana imi face vreo plangere pentru daune morale ca a ramas cu speritura sau alte lucruri de genu' ( intamplator am aflat in aceasi seara cu accidentul de la o ruda a femeii ca ( citez ),,e o raclamagioaica, si procesomana'', ce trebuie sa fac ?.
va rog foarte mult sa ma sfatuiti ce sa fac mai departe...daca lucrurile se inrautatesc imi permit cu greu un avocat. mi-e groaza la gandul ca ma aleg cu un dosar penal la cazier.
orice sfat, indrumare, parere e binevenita indiferent de natura ei pozitiva/ negativa
In cel mai rau caz s-ar pute sa luati ceva cu suspendare dar eu cred ca mai degraba vi se va da verdictul NUP. Legat de despagubiri, aveati la data evenimentului o polita RCA valabila si prin efectele ei se vor despagubi toate daunele rezultate inclusiv cele morale care insa vor trebui dovedite cu acte si martori si cu un avocat care sa o reprezinte( asta daca isi permite ). Asa ca nu prea e cazul sa intrati in panica.
victima trebuie sa obtina certificat medico-legal si sa formuleze plangere in 2 luni de la data accidentului. Trebuie sa faca dovada ca a "suferit" de pe urma accidentului.
mai este si varianta a Ii a adica sa va impacati cu victima si sa-si retraga plangerea daca a depus-o.
De obicei, in astfel de situatii victimele isi retrag plangerea.
Este posibil ca victima sa fi dorit ea sau fi fost sfatuita de catre alte persoane sa incerce sa speculeze financiar situatia.
Pentru a dovedi eventuale vatamari sau suferinte,cauzate de accident,victima trebuie sa obtina un certificat medico-legal care sa ateste numarul de zile de ingrijiri medicale,necesare refacerii sale.
In lipsa unui asmenea act,victima nu poate dovedi existenta vreunei vatamari.
Parerea mea este sa nu cedati presiunilor si sa urmariti cerecetarile legale.
Cred ca vi se va aplica o sanctriune contraventionala de suspendare a permisului,daca victima nu va dovedi vatamarea sa.
Desigur ,veti plati daunele produse la autoturismul celalalt prin nerespectarea legii.
va multumesc tuturor pentru atentia si ajutorul acordat.
prin ceea ce mi-ati expus domniile voastre aici ati reusit sa mai imi luminati mintea cu privirea la urmarile faptelor mele.
nu am cuvinte...inca sunt buimacit de turnura evenimetului. sper ca intamplarea mea nefericita sa stea pilda si pentru altii.
cer permisiunea d-vostra si a moderatorilor de a expune ce va urma mai departe in situatia mea.
Vatamare corporala
crysta
cati bani se pot cere ca daune in cazul unui accident rutier in care victima a suferit vatamari corporale iar certificatul medico-legal este de 10 zile. Ce ... (vezi toată discuția)