Sunt vinovat intr-un accident rutier (neacordare de prioritate), pasagerul din dreapta celui care a intrat in mine a acuzat dureri de picior/burta, ulterior a zis ca si-a pus piciorul in gips (dupa ce a urcat 3 etaje in ziua accidentului, si se plimba prin sediul politiei facand scandal). Pana aici toate OK din cate am inteles , ma aleg cu dosar penal cu suspendare si polita mea RCA ii plateste tot ce trebuie.
Problema e ca cei doi (soferul si doamna vatamata) sustin ca ea e gravida si din cauza ca a facut radiografie la picior risca sa-i iasa copilu cu malformatii si drept urmare o sa avorteze si o sa depuna plangere penala impotriva mea (ca eu sunt vinovat de pierderea copilului)... ce risc sa se intample cu mine?
Multumesc
Orice consecinta a unei vatamari corporale datorata unui accident rutier trebuie consemnata intr-un document medical /raport de expertiza cu valoare probatorie, care sa detalieze vatamarea directa, implicatiile si eventual riscurile posibile in cazul expunerii fatului la radiatii. Putin probabil sa fiti tinut raspunzator pentru o eventuala intrerupere a sarcinii din motivele invocate de viitoarea mama.Pana la urma , investigatia radiologica era oricum necesara pentru stabilirea gradului de vatamare si a tratamentului ce se impune.
Intrebarea mea era: in cazul in care sunt gasit raspunzator pentru intreruperea sarcinii, ce se poate intampla? Se presupune ca sarcina are 2luni / 4luni (cele doua victime ale accidentului nu vorbisera dinainte sa se hotarasca ce varsta are sarcina... in cazul in care exista). Daca sarcina are 4 luni si sunt gasit vinovat de intrerupere, pot fi incadrat la omor din culpa? Ce pedeapsa risc in cel mai grav caz posibil?
Problema este ca nu s-a produs deocamdata omorul din culpa si cand e vorba de o femeie gravida acest lucru trebuie supus atat unei expertize medicale care sa probeze ca persoana era gravida la data evenimentului si ca evenimentul produs este raspunzator de consecintele solicitate de catre femeia in cauza cat si a unei expertize tehnice pt a se proba daca evenimentul putea duce la un astfel de deznodamant. Angajati-va un avocat specializat pe probleme de dauna din asigurari care sa va reprezinte interesele in instanta. Este absolut necesar daca vreti sa fiti scutit de neplacerile unui proces injust.