avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Activitate ion-augustin

Activitate ion-augustin

Întrebarea mea este -dacă vrem sa luam atitudine pentru a rezolva problema retrocedării proprietăților către proprietarii de drept - si nu pentru cei care practic jefuiesc bunurile de la oamenii simpli si fără apărare, deoarece JUSTIȚIA nu funcționează decât intr-un singur sens.
In cazul ca exista interes pentru aceasta acțiune voi pune la dispoziție spre consultare si orientare PETIȚIILE in romana si engleza trimise la CEDO si pe plan național, in cazul ca senatorii si parlamentarii se mai ocupa, - in afara de mărirea salariilor si a pensiilor in ceea ce i-i privesc personal, - si de problemele ne rezolvate de pe timpul comunismului si care lovesc in cetățeanul de rând.
Daca nu luptam pentru drepturile noastre legitime si prevazute in Constituție si in Declaratia Universala a Drepturilor Omului, vom deveni SCLAVI = om fără drepturi
- in 1985 am fost deposedat de un apartament la bloc aplicându-se eronat decretul 223/74.
- 1n 1994 am actionat in instanta pe civil si am castigat.
- in 1995 primaria face recurs si instanta pune din oficiu rezolvarea retrocedarii pe legea administrativa 112 deabea iesita.
- am facut cerere in termeni legali pe 112, ne banuind ca de fapt asta a fost o inselatorie din partea statului, care s-a dovedit mai tarziu a fi in dauna proprietarilor si in folosul celor care s-au imbogatit de pe urma acestei legi "REPARATORII " ceea ce dovedeste totodata ca statul recunoaste ca este in culpa si trebuie sa repare abuzurile facute de comunisti .
- in perioada urmatoare fac numeroase sesizari ca nu se rezolva cererea...
- in 1997 si paralel cu sesizarile, fac alt proces in instanta pe motiv ca primaria nu a rezolvat cererea pe 112 conform legii.
- cu toate ca s-a cerut de catre instanta situatia juridica a imobilului, primaria nu a dat nici un raspuns, deoarece vanduse apartamentul catre chirias incalcand legea, si cauta sa musamalizeze fapta prin recursuri in instanta de cate ori aveam castig de cauza.
- cu toate aceste impotriviri inexplicabile si contrar Constitutiei in care STATUL "garanteaza" proprietatea am reusit sa casig din nou imobilul .
- in 2000 am investit hotararea cu formula executorie, si am obtinut Dispozitia primarului ca suntem proprietarii de drept, urmand conform Hotararii "obliga primaria sa lase in deplina proprietate si linistita posesie imobilul..."
- in loc sa primesc Ap.( ne stiind pe atunci ca trebuie sa apelez la executor si sa fortez lucrurile) primesc adresa de la primarie ca nu poate executa hotararea deoarece apartamentul a fost vandut in timpul proceselor, si am fost obligat sa fac un proces de evacuare care a durat alti 2 ani.
- la Curtea de Apel am pierdut pe motiv ca nu chiriasul e vinovat fiind "cumparator de buna credinta" si in nmotivare era mentionat ca Statul ar fi vinovat ca a vandut, cu toate ca in tot timpul proceselor din 1994 pana in 2002 chiriasul a fost parte si prezent la toate termenele cu avocat propriu si impreuna cu primaria.
- am facut cerere la CEDO in termeni legali si dosarul se afla pe rol la sectiunea III-a Dosar 18095/04 Paveleanu c. Romania.
- de la CEDO primesc raspuns de fiecare data cand sesizez ca dosarul se afla in lucru ??? dar au trecut 13 ani timp in care practic se incalca de fapt drepturile omului la proprietate conform atat Constitutiei Romane cat si Declaratia Drepturilor Omului.
- am facut numeroase petitii in limbile romana, germana si engleza catre toate forurile si presedinti ai CEDO, Parlament European, Consiliul Eu.etc. prin care pe langa cererea mea am sugerat un mod de rezolvare din partea UE a problemei retrocedarilor prin creerea unui FOND EUROPEAN ca toate fondurile bune sau proaste existente, si sa se plateasca despagubiri proprietarilor direct prin banca in baza actelor de proprietate si expertizelor tehnice evaluatoare pe care prprietarii le au si sun depuse si la Autoritatile ROMANE deci se pot verifica, iar sumele acordate, STATUL roman sa le plateasca catre UE in baza acordurilor semnate.
Am mentionat ca aceasta este o datorie morala din partea UE, avand in vedere ca pentru prima data a fost inlaturat Comunismul din Europa dar nu si urmarile si abuzurile etc. DAR PARCA TOTI SUNT SURZI.
- am aratat in petitii ca mai bine UN SFERT DE SECOL este incalcat dreptul la prprietate atat de catre guvernele nationale cat si de catre UE.
Trebuie sa ne mobilizam toti fostii prprietari badjocoriti sa facem presiune atat pe plan national cat si international pana se rezolva aceasta problema avand in vedere ca tot ce a facut guvernele pana acum in aceasta privinta a fost numai in interesul coruptilor care s-au imbogatit ANRP; ,FONDUL PROPRIETATEA etc.
Eu personal vreau sa dau in judecata si CEDO care tergiverseaza rezolvarea cererilor prin tot felul de motive care pt. proprietari nu sunt de nici un folos si nu proprietarul care a suferit zeci de ani sa mai fie obligat sa sufere in continuare din cauza incompetentei CEDO si functionarilor care primesc salarii in tot acest timp care nu fac nimic.
Intrebarea este ;: cine raspunde la CEDO de cererile venite din Romania, ca stiu ca acolo se blocheaza in mod voit ca doar Statul nu pune acolo oameni sa apere interesele cetatenilor impotriva Statului. - iar noi suntem prostii care asteptam sa ni se faca dreptate.
Pot trimite prin Email PETITIILE in original pe care le-am trimis la CEDO pentru a le dezbate si a ne mobiliza sa se faca dreptate asa cum prevede Constitutia si Drepturile Omului dar in timp real si nu dupa zeci de ani, cand nu mai foloseste nimanui.
Totodata caut un avocat care stie cum sa atace problema atat la CEDO cat si in Romania deoarece in cazul de fata este vorba si de frauda la lege si caz penal, infractiuni savarsite de catre primarie prin vanzare ilegala, si tainuirea faptei, iar Curtea de Apel complice la infractiune prin protejarea faptasului si motivare prin care ascunde adevarul si incrimineaza statul ceea ce este favorabil proprietarului, dar toate astea trebuie bine gandite de catre un avocat care in primul rand se gandeste la meserie si nu la bani. Sunt dispus sa ofer procente pentru reusita .
Augustin