avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2009 soluții astăzi
Forum Activitate Viorel1972

Activitate Viorel1972

zxc1 a scris:

nulă, fără sens, odată ce numai pe numele Casierei am găsit ... 70 de Împuterniciri de vot, iar pe numele Preşedintei, 12 !


Depinde ce scrie in Statutul Asociatiei, cati membrii poate fi reprezentati de un singur proprietar,
Din an in an , sunt tot mai putini proprietari care participa la Adunari Generale. Este o lipsa totala de interes, in schimb vorbesc aiureli pe la coltul blocului. Din 1972 pana in acest an, toti administratorii au fost dintre proprietari. Acum, nu a mai vrut nimeni din bloc si a trebuit sa angajam pe cineva din afara asociatiei. Nu mai zic ca nimeni nu se mai implica cu absolut nimic, daca se arde un bec pe scara (chiar in fata ap.), nu le pasa de nimic, pot sta si un an fara lumina.
@zxc1

''Cu redactarea nu sunt probleme, o face cineva, doar n-o fi aşa complicat. Cum, n-aveţi pe nimeni din conducerea Asociaţiei să scrie ce s-a discutat şi votat în Adunarea Generală anuală ?!''

* Nu trebuie redactat neaparat de cineva din Comitet. Pot scrie P.V. si proprietari implicati in problemele blocului ca dumneavoastra.

''Apropo, la noi, anul trecut, a avut loc Adunarea Generală Reconvocată pe data de 30.05.2015 (în zi de mare sărbătoare religioasă). Dar, CULMEA, afişarea procesului verbal cu Hotărârile Adunării Generale s-a făcut pe data de ... 19.08.2015, adică la aproape ... 3 luni !''

* Exact ce ziceam, de ce nu ati scris dumneavoastra P.V.? Sunt convins ca nu ar fi fost nimeni contra :)

'' Preşedinta Asociaţiei a încălcat grav o Decizie a Comitetului Executiv de reziliere a contractului de Consiliere Juridică a avocatului''

* Faceti parte din Comitetul Executiv? Stiti exact ce au discutat in Comitet? Rezilierea unui contract de Consiliere Juridica, inseamna economie de bani, de cand a ajuns o Asociatie de Proprietari sa plateasca asa ceva lunar? Inteleg sa apelezi cand ai nevoie, dar nu sa platesti o taxa curenta de dragul unei firme?


''"Preşedintele, în funcţie de situaţie, poate propune Comitetului Executiv sau Adunării Generale, măsuri împotriva celor care nu respectă regulile, regulamentele, hotărârile şi deciziile Asociaţiei de Proprietari ... ."
Adică, în cazul nostru, ar trebui să se auto-penalizeze, ceea ce e o aberaţie, ştiind că e imposibil să facă asta ! ''

* Comitetul Executiv poate sa convoace oricand Adunari Exceptionale pentru orice fel de masuri. In Adunarea Generala se hotarasc masuri impotriva Presedintelui.


Sa fim seriosi, nu mai sta nimeni sa termini de scris P.V. In practica, acesta se scrie in liniste la calculator sau la birou intr-un registru. Ulterior alergi cu P.V. pe la membrii din comitet. Cert este ca poti face un dosar, in care sa pui P.V. de la Adunari generale sau cele lunare de Comitet. Pentru linistea sufleteasca, dupa ce indosariezi hartiile, poti sa scrii cu carioca pe coperta dosarului ''Registru de P.V."
Intre timp am aflat raspunurile la intrebari:
1. P.V. poate fi scris la calculator si anexata lista cu semnaturi;
2. Numai CEC Bank cere ca orice modificare facuta de Adunarea Generala a Proprietarilor (schimbarea Administratorului, Presedintelui, etc.), sa treaca pe la Tribunal. Solutia: mutarea conturilor la alta banca.
Doua intrebari:
- P.V. al Adunarii Generale al Proprietarilor poate fi scris la calculator si indosariat alaturi de tabelul cu semnaturile participantilor?
- P.V. trebuie autentificat de Tribunalul de sector (ne-a cerut la C.E.C. Bank autentificat de TMB sect.4)? Multumesc!