avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Activitate catalynp

Activitate catalynp

Răspuns la discuția Problema abonament Cosmote
contractul inceteaza cu conditia X. Conditia X nu era indeplinita in acel moment.

Contractul a incetat la 01.08.2014 . Mi s-a parut ciudat ca nu mai primesc nimic de la ei si am fost la magazin cosmote si am intrebat daca e totul ok,daca mai am ceva de platit si mi s-a spus ca nu, de asta am si stat linistit .

In instata o cunostinta a castigat ,fara avocat, impotriva rds ( aia vroiau vreo 8000ron) . aia nu au mai trimis facturi dupa rezilierea contractului,dar au sustinut ca avea datorii. L-a intrebat judecatorul daca a primit facturi,i-a zis ca nu..plus alte amanunte si a castigat el !

Daca nu e relevant ceea ce scrie in contract " cu conditia" ...atunci ce ar trebui sa fie relevant???
gi-jane2 a scris:

daca facturile sunt emise in iunie- iulie 2014 nu poate fi vb de prescriptie. De la 180 la 600 a crescut adunandu-se penalitati.
Daca ati facut cerere in august, nu mai stiti daca nu ati platit sau nu in iunie- iulie ?
Poate gasiti dovada platii intrand in cont.. sau poate plateati cu card.
Daca nu ati platit, aveti doua variante- platiti eventual dupa ce negociati suma, ori nu platit sperand sa nu va actioneze in judecata sau sa nu castige daca o fac, sau sa va reduceti macar din penalitati.
Daca va actioneaza in judecata si castiga- va fi urat, suma de plata va fi f mare - debitul adunat cu penalitati pana la data platii, cheltuieli de judecata , apoi si de executare daca nu platiti imediat.

Vad ca nu mai pot sa scriu nimic,decat daca citez un mesaj...asa ca voi cita mesajul dvs :)

Am trimis mail la telekom prin care ceream explicatii in legatura cu faptul ca mi-au acceptat cerera de renuntare la abonament desi aveam facturi restante si conform contractului nu ar fi fost normal :

In contract scrie asa :

"In orice caz de incetare a contractului la initiativa abonatului , contractul inceteaza in termen de maxim 30 de zile de la acceptarea de catre Cosmote a notificarii, cu conditia ca Abonatul sa-si achite integral sumele datorate in baza Contractului incheiat cu COSMOTE" .

De la ei am primit raspunsul :

"In ceea ce priveste situatia debitelor la momentul rezilierii, analiza datoriilor in vederea procesarii cererii de reziliere se face in baza procedurilor interne (fiind un drept al Telekom si nu o obligatie), in prezent incetarea contractului nefiind conditionata de existenta unor restante pe cont" .

As dori sa aflu parerea dumneavoastra ,a oricui , in legatura cu aceste doua citate ...imi da dreptate mie citatul din contract, in sensul ca ei mi-au acceptat cererea de renuntare la abonament desi aveam facturi restante ,incalcand astfel acel punct din contract ????

Raspunsul lor precum ca "in prezent incetarea contractului nefiind conditionata de existenta unor restante pe cont" nu este cumva in neconcordanta cu punctul din contract "cu conditia ca Abonatul sa-si achite integral sumele datorate in baza Contractului incheiat cu COSMOTE" ???

Va multumesc
hm...adica daca dau bani e mai rau decat daca nu dau ? interesant,dvs stiti mai bine. inseamna ca stau linistit....sa vad cat :)
banuiesc ca prin a-mi inrautatii situatia va referiti la faptul ca...as fi pe minus cu acei bani .ar mai fi si altceva ? suma nu este exagerat de mare...aprox 600 ron ceruta de firma de recuperare . 180 ron ar insuma cele 2 facturi restante .Ma gandeam ca ar mai fi putut astepta un an si sa ma trezesc la anul cu o notificare cu o suma mai mare, dar au fost oameni buni :)) (probabil ca nu au procedat asa si datorita riscului prescriptiei in august 2017) Nu am de gand sa platesc. Incercam sa aflu cum ar putea ei ...telekom sau firma de recuperari sa ma oblige sa platesc si de asemenea doream sa aflu cum as putea folosi acel text din contract in favoarea mea in caz de ceva.
multumesc pentru raspuns.

Daca incetarea contractului nu a mai avut loc era normal sa primesc in continuare factura lunar ca si pana in acel moment, corect ?

Mi s-a confirmat de catre cei de la telekom ca s-a renuntat la abonament si nr de telefon respectiv a fost trecut pe cartela obisnuita, nu mai era nr de abonament.
Buna ziua,

Am avut un abonament la cosmote din 2009,valabil 2 ani. Am facut cerere de renuntare la abonament in august 2014 si mi s-a acceptat.

Zilele trecute am primit de la o firma de recupereri o instiintare precum ca am de platit o suma de bani datorita restantelor la cosmote acumulate pana in luna noiembrie 2015 !!!!

Am ramas uimit...am incercat sa-mi adus aminte detalii si din ce mi-am amintit eu nu aveam restante la data la care Cosmote mi-a acceptat renuntarea la abonament ! Aveam un cont la ei unde vedeam ce am de platit si nu aparea nicio factura, ba chiar am fost la magazin cosmote sa intreb daca mai am ceva de platit pt ca ma gandeam ca trebuie sa-mi mai vina o factura si nu primisem nimic !!!

Am luat legatura cu Telekom( fost Cosmote) si mi s-a spus ca am ramas cu 2 facturi neplatite pe luna iunie si iulie . Pentru aceasta datorie am fost notificat cu un sms si cu un email in august. De atunci nimic timp de 18 luni.

Azi am gasit contratul cu ei si la punctul 15.4 scrie urmatoarele:

"In orice caz de incetare a contractului la initiativa abonatului contractul inceteaza in termen de 30 de zile de la acceptarea de catre Cosmote a notificarii, cu conditia ca Abonatul sa-si achite integral sumele datorate in baza Contractului incheiat cu Cosmote"

Ce ar trebui sa inteleg eu din acest text?
Ca atunci cand Cosmote a acceptat renuntarea mea la abonament nu aveam datorii, sau ca ei acceptau renuntarea mea la abonament urmand sa achit facturile restante cand doream eu ??