avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Activitate razvan_calota

Activitate razvan_calota

Multumesc mult pentru raspuns.

Problema tocmai de aici rezulta, intrucat cele doua activitati - considerate de legislatia noastra ca fiind permanent impletite - sunt de fapt, esential diferite, prin natura lor. Speram sa gasesc o modalitate de incadrare distincta a activitatii pure de management (care de cele mai multe ori, nu are nici o legatura cu aceea de consultanta) care, in cazul in care este prestata ca si serviciu prin firma si nu prin contract de munca, sa fie eligibila in sensul impozitarii microintreprinderilor.
Buna ziua,

Va rog frumos sa-mi spuneti daca activitatea de management - prestata ca si serviciu prin contract de management intre firme si nu prin contract clasic de munca - poate fi incadrata la un alt cod CAEN decat 7022 - care cuprinde in principal serviciile de consultanta in management, astfel firma nefiind eligibila pentru impozitare ca micro-intreprindere daca depaseste 20% din venituri incasate prin aceasta activitate.

De asemenea, in cazul in care exista asemenea solutie, ma intereseaza ce clauze specifice trebuie sa contina contractul de management, pentru a fi clar diferentiat de unul de consultanta si a nu da posibilitatea unor interpretari in cazul unui control.

Multumesc!