avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate solcan_ionut

Activitate solcan_ionut

eu am cateva intrebari:
1. DE CE MINTE AGENTUL? In dreptul semnaturii contraveveniet apare mentiunea ,,Intocmit in lipsa”? si vreau sa-l intreb in lipsa cui? Daca raspunsul este ca in lipsa mea atunci de unde are CNP-ul meu? de unde are seria cartii de identitate? sau poate a ghicit, nu m-ar mira! Agentul constatator nu a consemnat dacă eu am fost sau nu de faţă la momentul încheierii procesului-verbal sau dacă am refuzat să-l semnez, pentru a se putea verifica motivul pentru care eu nu am semnat procesul-verbal şi dacă era necesar să se apeleze la un martor.
2. DE CE nu a avut etica, onestitatea si curajul sa-mi dea procesul verbal sa-l semnez sau sa ma intrebe daca am mentiuni? De ce nu a precizat in procesul verbal motivele care au condus la încheierea procesului-verbal în acest mod. Conform art. 19 alin. 3 din O.G. nr. 2/2001 care zice asa: În lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la încheierea procesului-verbal în acest mod.
3. ESTE NORMAL sa urmaresti o masina, un sofer savarsind tot felul de infractiuni : vorbit la telefon in timpul condusului, nesemnalizarea schimbului de mers si sa fie oprit dupa 3 km cand a parcat ? de ce nu au folosit semnalele sonore si acustice din dotare sa ma opreasca si au astepta sa vada daca comit ceva mai grav?
4. DE CE rubrica ,,Martor Asistent” este goala? Nu au gasit pe cineva sa-i confirme lucrurile scrise in procesul verbal? Conform art. 19 alin. 1 din O.G. nr. 2/2001. Care zice asa: Procesul-verbal se semnează pe fiecare pagină de agentul constatator şi de contravenient. În cazul în care contravenientul nu se află de faţă, refuză sau nu poate să semneze, agentul constatator va face menţiune despre aceste împrejurări, care trebuie să fie confirmate de cel puţin un martor. În acest caz procesul-verbal va cuprinde şi datele personale din actul de identitate al martorului şi semnătura acestuia.
Dupa ce am parcat masina, mi s-a solicitat actele la control decatre un agent de politie care mi-a zis ,,ca ma urmarit prin localitatea pt ca vorbeam la telefon''. I-am dat actele solicitate dupa 10 minute imi returneaza documentele fara niciun proces verbal zicandu-mi ca sunt amendat pt vorbit la telefon si ca imi va trimite prin posta amenda. Dupa 5 zile imi ajunge amenda acasa si in dreptul unde ar fi trebuit sa semnez apare scris de agentul constatator <<intocmit in lipsa>>. Mentionez ca pe procesul verbal avea toate informatiile mele cnp serie C.I. Ce articol de lege a incalcat agentul daca el a completat intocmit in lipsa?