Puteti contesta procesul-verbal sub urmatoarele considerente:
OG 2/2001 nu interzice întocmirea procesului verbal de constatare și sancționare a contravențiilor în lipsa contravenientului, astfel încât aici avem 2 situații:
Procesul verbal este întocmit în lipsa contravenientului sau un împuternicit al acestuia, fapt confirmat de un martor. În acest caz agentul constatator va face mențiune în cuprinsul rocesului verbal la acest aspect, iar procesul verbal va cuprinde și datele personale din actul de identitate ale martorului și semnătura acestuia. Aceeași situație este și în cazul în care contravenientul este de față dar refuză sau este în imposibilitate să semneze procesul verbal de contravenție. (art. 19, alin. 1 din OG 2/2001)
Procesul verbal este întocmit în lipsa contravenientului sau un împuternicit al acestuia, fapt ce nu poate fi confirmat de un martor. În acest caz, agentul constatator va trebui să precizeze motivele care au condus la încheierea procesului verbal în acest mod. (art. 19, alin. 2 din OG 2/2001)
Surprindeti aspectele mentionate in legatura cu intocmirea in lipsa, insa cu dv. de fata, exact cum s-au intamplat.
Ca si motiv de anulare eu as invoca si: OG 2/2001 Art 16 (7) "In momentul încheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aducă la cunoştinţa contravenientului dreptul de a face obiecţiuni cu privire la conţinutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct în procesul-verbal la rubrica "Alte menţiuni", sub sancţiunea nulităţii procesului-verbal." - Acest drept v-a fost incalcat, din ce relatati dv.
Daca aveti si un martor cu care erati in masina, ar fi util.
Depuneți plângerea la instanța judecătorească competentă în termen de 15 zile de la data comunicării procesului-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor, conform art. 31 din OG 2/2001.
Plângerea împreună cu dosarul cauzei se trimit judecătoriei în a cărei circumscripție a fost savârită contravenția.
Toate cele bune!
Motivul invocat de dvs nu va duce la anularea pv de contraventie .
eu am cateva intrebari:
1. DE CE MINTE AGENTUL? In dreptul semnaturii contraveveniet apare mentiunea ,,Intocmit in lipsa”? si vreau sa-l intreb in lipsa cui? Daca raspunsul este ca in lipsa mea atunci de unde are CNP-ul meu? de unde are seria cartii de identitate? sau poate a ghicit, nu m-ar mira! Agentul constatator nu a consemnat dacă eu am fost sau nu de faţă la momentul încheierii procesului-verbal sau dacă am refuzat să-l semnez, pentru a se putea verifica motivul pentru care eu nu am semnat procesul-verbal şi dacă era necesar să se apeleze la un martor.
2. DE CE nu a avut etica, onestitatea si curajul sa-mi dea procesul verbal sa-l semnez sau sa ma intrebe daca am mentiuni? De ce nu a precizat in procesul verbal motivele care au condus la încheierea procesului-verbal în acest mod. Conform art. 19 alin. 3 din O.G. nr. 2/2001 care zice asa: În lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la încheierea procesului-verbal în acest mod.
3. ESTE NORMAL sa urmaresti o masina, un sofer savarsind tot felul de infractiuni : vorbit la telefon in timpul condusului, nesemnalizarea schimbului de mers si sa fie oprit dupa 3 km cand a parcat ? de ce nu au folosit semnalele sonore si acustice din dotare sa ma opreasca si au astepta sa vada daca comit ceva mai grav?
4. DE CE rubrica ,,Martor Asistent” este goala? Nu au gasit pe cineva sa-i confirme lucrurile scrise in procesul verbal? Conform art. 19 alin. 1 din O.G. nr. 2/2001. Care zice asa: Procesul-verbal se semnează pe fiecare pagină de agentul constatator şi de contravenient. În cazul în care contravenientul nu se află de faţă, refuză sau nu poate să semneze, agentul constatator va face menţiune despre aceste împrejurări, care trebuie să fie confirmate de cel puţin un martor. În acest caz procesul-verbal va cuprinde şi datele personale din actul de identitate al martorului şi semnătura acestuia.
Dvs aveti multe intrebari ce se pot lamurii in cadrul unei consultatii avocatiale ,putand afla costuri,durata de solutionare ,sanse de castig.Mergeti cu incredere la un avocat,prezentati povestea dvs,intrebarile avute,eventual ce probe puteti administra etc