In cazul cand lipseste semnatura agentului constatator de pe Procesul verbal de constatare a contraventiei conform art.17 din O.G. nr.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor (exista doar stampila), dar pe PV de comunicare exista si stampila si semnatura agentului si a martorului. In acest caz PVCC. e nul?
Ce inseamna; Nulitatea se constata si din oficiu? Mentionata in continuarea art.17.
Nu necesita proces judecatoresc?
Adresati-va cu plangere impotriva acestui p.v. la judecatoria in circumscriptia careia s-a constatat presupusa contraventie.Solicitati anularea pv si exonerarea dvs.de la plata amenzii,deoarece agentul constatator nu a semnat pv .
og 2/2001
Art. 19. - (1) Procesul-verbal se semnează pe fiecare pagină de agentul constatator şi de contravenient. În cazul în care contravenientul nu se află de faţă, refuză sau nu poate să semneze, agentul constatator va face menţiune despre aceste împrejurări, care trebuie să fie confirmate de cel puţin un martor. În acest caz procesul-verbal va cuprinde şi datele personale din actul de identitate al martorului şi semnătura acestuia.
(2) Nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator.
(3) În lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la încheierea procesului-verbal în acest mod.
Potrivit art.17 din prezenta ordonanta,lipsa semnaturii agentului constatator atrage nulitatea pv,nulitate ce se constata din oficiu de catre instanta de judecata.
Art. 17. - Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată şi din oficiu.