avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1612 soluții astăzi
Forum Activitate mocanugh

Activitate mocanugh

Răspuns la discuția Legea8/2006 si Legea 223/2015
Domnule avocat,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine!
Sunt in aceeasi situatie . Am primit decizie de incetare a platii indemnizatiei la Legea 8 din 2006, motivarea fiind ca de la 1 ianuarie 2016 pensionarii militari nu mai fac parte din sistemul public de pensii.
Eu consider ca motivarea casei sectoriale de pensii este abuziva, nelegala din urmatoarele considerente:
1. Legea nr 8 din 2006, prevede la art 6 cazurile exprese (norma speciala) cand plata indemnizatiei inceteaza. Doua cazuri si anume - decesul titularului si al doilea - pierderea calitatii de membru al uniunii de creatie. Asadar, legiuitorul a extras din articolul 1 al Legii 8 din 2006 doar pierderea calitatii de membru al uniunii de creatie si nu si trecerea pensionarului in alt sistem decat cel public in care se afla in momentul acordarii indemnizatiei. Asadar, calitatea de pensionar al sistemului public de pensii este necesara doaar in momentul acordarii al nasterii dreptului, iar schimbarea pe parcurs a situatiei pensionarului nu este caz de incetare a platii. Cazutl invocat de Casa de pensii sectoriala in Decizia de incetare a platii nu este prevazut de lege, respectiv de Legea 8 din 2006.
2. Casa sectoriala de pensii in Decizia de incetare a plătii indemnizatiei, prin faptul ca a mentionat la motivare Legea 263, sau Legea 223, nu a facut altceva decat a adăugat la lege, respectiv la art. 1 al Legii nr 8 din 2006 care la articolul 1 spune ca indemnizatia se acorda pensionarilor sistemului public de pensii, deci ca norma generala, fara sa mentioneze vreo lege anume.
Mai sunt si alte argumente juridice pe care oamenii le pot invoca in instante.
Vreau sa aflu si parerea dumneavoastra...