avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Activitate costy_vl_

Activitate costy_vl_

Răspuns la discuția Abuz in serviciu
Multumesc pentru raspuns. Din punct de vedere al comisiei de cercetare lucrurile sunt clare. Am inteles ce am de facut. Mai in ceata sunt cu ce am de facut cand raportul va fi prezentat consiliului de administratie al carui membru sunt. Ce obligatii am mai departe ca membru al consiliului de administratie? Legea invatamantului are particularitatile ei si trebuie sa tin cont de ele. Multumesc inca odata pentru lamuriri.
Răspuns la discuția Abuz in serviciu
Multumesc frumos pentru raspuns. In comisie nu exista jurist. Nici scoala din care fac parte nu are jurist, probabil Inspectoratul scolar are, iar conducerea careia trebuie sa-i fac propunerea pentru inaintarea organului de urmarire penala este consiliul de administratie al carui membru sunt si eu. Sunt obligat sa anunt organul de urmarire penala, respectiv parchetul?
O alta particularitate a situatiei ar fi faptul ca cu buna stiinta, secretara scolii care are si rolul de evidenta a resurselor umane, operare in REVISAL, etc a facut operarea in cartea de munca respectiv REVISAL si a fost supervizata de catre contabila. Acestea doua din urma cunosteau situatia insa nu ne-au comunicat-o.
Buna ziua. Sunt presedintele unei comisii de cercetare a unei abateri disciplinare a unui coleg de serviciu si nu stiu daca fapta nu este una de natura penala si trebuie sa actionez mai mult decat a face o simpla constatare a faptei.
Sunt profesor iar colegul meu in cauza, in urma cu cativa ani, a indeplinit functia de director al scolii. In acea perioada si-a emis o decizie prin care a trecut la o transa superioara de salarizare declarand o vechime mai mare decat avea cu adevarat si incasand mai multi bani decat i s-ar fi cuvenit.
Ce lege a incalcat si cum trebuie sa procedez in afara raportului trimis consiliului de administratie din care, de asemenea, fac parte.